400 g agurkų, 1 šaukštas 905 acto, lauro lapelis, keli pipirai, druskos, 1 stiklinė vandens, 200 g arbatinės dešros, garstyčių.
Tešlai: 4 šaukštai pieno, 3 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 1 šaukštas taukų, druskos.
Nuplautus agurkus nulupti ir supjaustyti 1,5 cm storio griežinėliais. Vandenį užvirinti, supilti actą, druską, prieskonius, Šiuo marinatu užpilti agurkų griežinėlius. Dešrą supjaustyti riekutėmis, aptepti garstyčiomis. Ant plonos medinės lazdelės užsmeigti dešros riekutes pakaitomis su agurkų griežinėliais. .
Kiaušinius, pieną ir miltus suplakti, tešla turi būti grietinės tirštumo. Lazdelę pamirkyti tešloje ir tuoj apkepinti riebaIuose. Kepsnelius paduoti su lazdelėmis