Apie gyvąjį vandenį

Mūsų planetos paviršiuje yra 70 proc. vandens ir tik 30 proc. sausumos; tai pat ir žmogaus kūne – 70proc. vandens ir 30 proc. sausų medžiagų. Kad virškinimo ir medžiagų medžiagų apykaitos procesai nesutriktų, mūsų dienos racione irgi turi būti 70 proc. vandens – tik ne to, kurį geriame.

Tokį kiekį gyvojo vandens turi žalios daržovės ir vaisiai, o visi kiti produktai yra koncentruotas maistas, kuriame vandens mažėja, kai jį verdame ar kepame.

Nebūtina valgyti vien tik žalius vaisius ir daržoves, tačiau šie produktai turėtų sudaryti 70 proc. mūsų maisto ir 30 proc. būti mėsa, pieno produktai, kruopos bulvės ir pan.

Geriamas vanduo neprilygsta gyvajam vandeniui, gautam iš daržovių ir vaisių. Šis gyvasis vanduo į mūsų kūno ląsteles patenka su įvairiomis substancijomis, kurios ne tik maitina, bet ir padeda šalinti iš organizmo ląstelių šlakus.

Vaisiuose ir daržovėse yra visų organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų, vitaminų, enzimų, mikroelementų, mineralinių druskų, baltymų, riebiųjų rūgščių ir kt. Šiuos tirpalus organizmas labai greitai ir lengvai pasisavina, ir jiems niekad neprilygs vitaminai ir mikroelementai kapsulėse.

Kūno paviršių mes nuolat prausiame, o jo vidus užterštas koncentruotais produktais, kurių suvalgome be galo daug. Užterštumo požymiai – didelis svoris ir įvairios ligos.

Jeigu vartosime pakankamai vandeningų produktų, visi anksčiau minėti paros ciklai vyks lengvai ir netrikdomai, organizmas gerai išsivalys nuo toksinų.

Labai liūdna, kad šiuolaikinis žmogus daugiausia valgo tų produktų, kurie ne valo, o teršia ir alina organizmą. Labai paplitęs ydingas įprotis – ne malšinti tikrą organizmo alkį vertingais produktais, bet tenkinti savo apetitą išgalvotais patiekalais. Valgome ne tai, kas sveika, o tai, kas skanu. O reikėtų – kas ir skanu, ir sveika.

Taigi svarbiausias mitybos principas – valgyti neperdirbtus, natūralius produktus, kuriuose yra daug gyvojo vandens.

Ar reikia gerti vandenį? Ir kokį – paprastą ar mineralinį?

Jeigu jūsų racionas sudarytas iš nekoncentruotų produktų, niekados nejausite troškulio. Geriau gerti paprastą vandenį. Mineralinis vanduo turi daug neorganinių mineralinių druskų, kurios nepašalina iš organizmo.

Labai teršia organizmą ir apsunkiną virškinimą netinkamai suderinti produktai

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

REIKĖS: 1 kiaušinio 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 gramų rudo cukraus 1 prinokusio banano 50 mililitrų aliejaus 80 gramų miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelio cinamono trupučio druskos GAMINIMO EIGA: Įkaitiname orkaitę 180C laipsnių. Išplakame kiaušinius...

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

REIKĖS: 250 mililitrų šilto pieno 13 gramų šviežių mielių 100 gramų cukraus 450 gramų miltų 75 gramų sviesto 1 šaukštelio druskos 2 šaukštų minkšto sviesto 2 šaukštų cinamono 1 šaukštelio vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynių 2 šaukštų pieno GAMINIMO EIGA: Mieles...

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

REIKĖS: 1 šaukšto balzaminio acto 1 svogūno 250 gramų vyšninių pomidoriukų 45 gramų klasikinio pesto padažo 250 gramų vištienos krūtinėlės 150 gramų makaronų 1 česnako skiltelės 40 gramų kietojo sūrio 1 šaukšto sojos padažo GAMINIMO EIGA: Makaronus sudėkite į pasūdytą...

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

REIKĖS: 1 didelės saujos rūgštynių 1,5 litros vandens 3 bulvių 200 gramų rūkytos šoninės 1 morkos 1 svogūno 1 stiklinės grietinės pipirų, druskos, lauro lapų GAMINIMO EIGA: Iš rūkytos mėsos, morkos ir svogūno išverdamas sultinys. Jis nukošiamas, išimama mėsa. Sudedame...

Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

REIKĖS: 2 cukinijų 2 kiaušinių 3 šaukštų miltų šiek tiek druskos,pipirų ir kepimo miltelių GAMINIMO EIGA: Cukinijas sutarkuoti kartu su žievele per stambią tarką, pasūdyti. Sudėti prieskonius, druską, įmušti kiaušinius. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir...

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...