Ingredientai
200 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
stiklinė avižinių dribsnių
100 gramų cukraus
150 gramų sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA:
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės išsukite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir druską, gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite avižinius dribsnius.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite iš tešlos apskritus paplotėlius, nepamirškite tarp sausainių palikti tarpo. Įkaitinkite orkaitę iki 175°С temperatūros. Kepkite sausainius 15–20 min., kol kraštai gražiai paruduos.