REIKĖS:
2 stiklinių miltų
1 arbat. šaukš. kepimo miltelių
1 arbat. šaukš. sodos
1 arbat. šaukš. druskos
1 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
2/3 stiklinės + 2 valg. šaukš. sezamų pastos «Tahini»
4 bananų
0,5 stiklinės augalinio aliejaus
1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto
1 arbat. šaukš. cinamono
1 arbat. šaukš. juodų sezamo sėklų
1 arbat. šaukš. baltų sezamo sėklų
3 valg. šaukš. cukrinės pudros
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir nupurškite aliejumi stiklinę duonos formą (22×12,5 cm).
Vidutinio dydžio inde sumaišikyte miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į virtuvinį komabiną sudėkite cukrų, kiaušinius ir 2/3 stiklinės tahoni ir plakite ant vidutinio dydžio 3-4 min. Numažinkite greitį iki minimumo ir sudėkite suminkytus bananus, augalinį aliejų, vanilini ekstraktą ir cinamoną. Miltų masę per tris kartus supilkite į kiaušinių masę. Kas kartą žiurekite, kad miltai gerai susimaišytų su kiaušiniais.
Sudėkite tešlą į form. Nedideliame inde sumaišikyte sezamo sėklas ir paberkite tešlą. Kepkite kol pyragas taps auksinės spalvos (apie 1 h 20 min).
Nedideliame inde sumaišikyte cukraus pudrą, 4 arbat. šaukš. šilto vandens ir 2 valg. šaukš tahini. Nupurškite gautą glazūra pyragą ir paduokite.