REIKĖS:
250 mililitrų šilto pieno
13 gramų šviežių mielių
100 gramų cukraus
450 gramų miltų
75 gramų sviesto
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų minkšto sviesto
2 šaukštų cinamono
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynių
2 šaukštų pieno
GAMINIMO EIGA:
Mieles užpilame cukrumi ir šiltu pienu, paliekame 10 minučių kol pradės putoti. Beriame druską ir cinamoną. Įsijojame miltus ir sudedame sviestą,viską gerai išmaišome. Minkome 10 minučių kol tešla tampa minkšta ir glotni. Tešlą inde paliekame apdengtą rankšluosčiu bent 1 valandą, kad tešla padvigubėtų. Tešlą išminkome ir iškočiojame į kvadratą. Tešlą ištepame sviesto,cukraus, vanilinio cukraus ir cinamono mišiniu. Tešlą tvirtai suvyniojame kaip vyniotinį. Susukę užspaudžiame kraštus ir pjaustome 4 centimetrų griežinėliais. Bandeles sudedame į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą, pridengiame ir dar kildiname 30 minučių. Bandeles patepame kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir šauname į iki 225 C įkaitintą orkaitę 10-15 min. arba kol gražiai paruduos.