REIKĖS:
2 stiklinių miltų
1/2 stiklinės kukurūzų miltų
1/2 arbat. šaukš. kepimo miltelių
1/2 arbat. šaukš. druskos
4 valg. šaukš. rapsų aliejaus
1 stiklinės cukraus
2 didelių kiaušinių
2 arbat. šaukš. gryno vanilės ekstrakto
2 arbat. šaukš. apelsino žievelės, smulkiai sutarkuotos
1 stiklinės lukštentų pistacijų
1 stiklinės džiovintų abrikosų, plonai supjaustytų
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą nuklokite kepimo popieriumi.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską.
Elektrinių maišytuvų atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, cukrų, vanilę ir apelsino žievę.
Palaipsniui suberkite miltų masę į kiaušinių masę. Sumaišykite viską, kad gautųsi vientisa masė. Į tešlą sudėkite abrikoso skilteles ir pistacijas. Viską dar karta permaišykite.
Padalinkite tešlą į 6 dalis ir iš kiekvienos dalies padarykite dešreles. Dešrelė turi gautis kažkur 15 cm ilgio.
Sudėkite dešreles ant kepimo skaros ir kepkite apie 30 min, kol viršus pradės trūkinėti.
Išimkite iš orkaitės ir duokite 15 min ataušti. Supjaustykite įstrižai 2 cm pločiu. Sudėkite riekeles vienu sluoksniu ant skardos ir kepkite dar 10-15 min.
Kai iškeps, sudėkite sausainius ant grotelių ir duokite pilnai atvėsti.