Brangiausi desertai pasaulyje

Šiuolaikiniai desertai išsiskiria ne tik savo išvaizda ar skoniu, bet ir įspūdinga suma. Pristatome trejetą brangiausių desertų visame pasaulyje, kuriems tektų taupyti ne vienerius metus.
Pirmoje vietoje – „Arnaud“ braškės, kurių kaina – 1,4 mln JAV dolerių. Įvairiais kulinariniais šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui gaminti naudoja pačius geriausius ingredientus. Šiam gardumynui paruošti naudojamos braškės, kurios išmirkomos prabangiame vyne, papuošiamos mėtos lapeliais bei grietinėle. Kyla klausimas: kodėl tai kainuoja taip brangiai? Deserto vertę išlaiko žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo patiekiamas šis desertas.
Antroje vietoje – „The Fortress Stilt Fisherman Indulgence“, kurio kaina – 14,5 JAV dolerių. Deserto pavadinimas – gan sudėtingas, tačiau po juo slypi nepamirštamo skonio desertas. Tai – žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas, uždėtas ant iš pieniško šokolado išlieto stiebo. Visas kūrinys prijungiamas prie deserto, kuris pavaizduotas kaip bokštas ir yra pagamintas iš egzotinių vaisių. Desertas gimęs Šri Lankoje.
Trečioje vietoje – „Macaroons Haute Couture“, kurių kaina – 7,414 Jav dolerių. Šis desertas – migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, kurie pertepti grietinėlės kremu. Šis desertas – vienas populiariausių Prancūzijoje. Už kelis tūkstančius dolerių siekiančią sumą virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, arachisinį sviestą, šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Įdomu ir tai, jog kas taps svarbiausiu deserto ingredientu galima pačiam.

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...