Bruknių padažas prie mėsos

REIKĖS:

200 g bruknių

100 g cukraus

1 citrinos

7 cm imbiero šaknies

1 arbat. šaukš.  cinamono

1 arbat. šaukš. džiovintų žolelių

GAMINIMO EIGA:

Praplauname bruknes ir sudedame jas į puodą. Imbiero šaknį sutarkuojam maža tarka. Į puodą su bruknėmis sudedame imbiero šaknį ir pastatom ant vidutinės ugnies. Paberiame žolelėmis( galima naudoti «pravanso» žoleles, baziliką, raudonėlį). Troškiname 10 minučių. Kol bruknės verda, sutarkuokite citrinos žievelę. Išspaudžiame citrinos sultys į atskira indelį. Išvirtas bruknes sumalkite trintuvu. Suberkite žieveles, cukrų, cinamoną ir įpilkite citrinų sultis. Galite keisti cukraus kiekį pagal savo skonį, įdėti daugiau ar mažiau.

Padažą virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kartais pamaišydami. Šiame etape galite pridėti 1 valg. šaukšt. krakmolo, praskiedus 100 ml vandens, tada padažą reikia tik užvirti. Man labiau patinka virti padažą, jis tampa tirštas ir švelnus.

Bruknių padažas prie mėsos
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...