Cukinijų blynai
cukiniju blynai

REIKĖS:

2 cukinijų

2 kiaušinių

3 šaukštų miltų

šiek tiek druskos,pipirų ir kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA:

Cukinijas sutarkuoti kartu su žievele per stambią tarką, pasūdyti. Sudėti prieskonius, druską, įmušti kiaušinius. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišyti. Kepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus kaip įprastai blynelius, kol gražiai apskrus iš abejų pusių.
Troškinys su vištiena ir daržovėm

Troškinys su vištiena ir daržovėm

REIKĖS: 450 g vištienos 300 g pievagrybių 200 g šaldytų ankštinių pupelių 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių 250 g šaldytų brokolių 1 svogūno 1 morkos 1 arbat. šaukš. druskos mėgstamiausių priskonių 1 stiklinė (250ml) - vandens GAMINIMO EIGA: Supjaustyti vištieną,...

Lietiniai blynai

Lietiniai blynai

REIKĖS: 500 g pieno (galima augalinio) 3 kiaušinių 200 g miltų 30 g aliejaus 30 g cukraus žiuosnelis druskos GAMINIMO EIGA: Kiaušinius suplakame su cukrumi ir druska. Įpilame 100-200 ml pieno ir išplakti. Suberti visus miltus ir vėl suplakti. Gauname vientisą masę ir...

Burokėlių salotos

Burokėlių salotos

REIKĖS: 350 g burokų 100 g raudonų svogūnų 300 g konservuotų kukuruzų 1 česnako galvutės 30 ml aliejaus druska šviežios petraožolės/krapai GAMINIMO EIGA: Burokėlius atvirti (40-50 min). Svogūnus plonai supjaustome. Česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustome. Atšalusius...

Keksiukai su mėlynėmis

Keksiukai su mėlynėmis

REIKĖS: 125 g sviesto 175 g cukraus 2 kiaušiniai 250 ml pieno 300 g miltų 0,5 arb. šaukš. (15 g) kepimo miltelių 15 g vanilinio cukraus 100 g mėlynių druska GAMINIMO EIGA: Kambario temperatūros sviestą suplakite su cukrumi, po to įmuškitę kiaušinius ir vėl viską...

Makaronų apkepas su pievagrybiais

Makaronų apkepas su pievagrybiais

REIKĖS: 200 g makaronų 200 g pievagrybių 100 sūrio 2 valg. šaukšt. aliejaus 400 g faršo 1 svogūnas 1 pomidoras bazilikas mėgstamiausi prieskoniai GAMINIMO EIGA: Faršą apkepti su pievagrybiais ir svogūnų. Išvirti makaronus. Pomidorą supjaustyti griežinėliais. Sūrį...

Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis. Populiariausias – rafinuotas cukrus. Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba...