Cukraus pakaitalai

Sunku rasti žmogų, kuris visiškai nenaudoja cukraus arba nemėgsta saldumynų. Cukraus, kitaip vadinamo „baltąja mirtimi“ galima rasti įvairiuose kasdieniuose maisto produktuose. Žmonės, kurie stengiasi rūpintis savo sveikata, cukraus vengia ir bando jį pakeisti įvairiais pakaitalais. Vienas iš jų gali būti dirbtiniai saldikliai. Į juos įeina maisto priedai, kurie suteikia produktui saldų skonį, tačiau juose cukraus nėra. Saldiklis – tai neturinti cukraus medžiaga, kuri vartojama maisto produktams saldinti. Saldikliai maisto gamyboje naudojami ir norint sumažinti patiekalų kaloringumą. Beje, visiems dirbtiniams saldikliams būdinga viena savybė – nuo jų laisvėja viduriai. Dirbtiniais saldikliais dažniausiai saldinami nealkoholiniai gėrimai. Maisto produktus saldinti galima ir natūraliais saldikliais: fruktoze, ksilitu, manitu, maltitu ir kt. Jie, kaip ir cukrus, turi nemažai kalorijų. Taip pat išskiriami produktai, kurie gali pakeisti cukrų arba sumažinti jo suvartojamą kiekį. Tai gali būti švieži ar džiovinti vaisiai, klevų sirupas, žalias medus, morkos ir burokėliai. Svarbiausia nepamiršti, jog cukrų privalu naudoti saikingai tam, jog jis nepadarytų žalos organizmui.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

REIKĖS: 1 kiaušinio 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 gramų rudo cukraus 1 prinokusio banano 50 mililitrų aliejaus 80 gramų miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelio cinamono trupučio druskos GAMINIMO EIGA: Įkaitiname orkaitę 180C laipsnių. Išplakame kiaušinius...

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

REIKĖS: 250 mililitrų šilto pieno 13 gramų šviežių mielių 100 gramų cukraus 450 gramų miltų 75 gramų sviesto 1 šaukštelio druskos 2 šaukštų minkšto sviesto 2 šaukštų cinamono 1 šaukštelio vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynių 2 šaukštų pieno GAMINIMO EIGA: Mieles...

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

REIKĖS: 1 šaukšto balzaminio acto 1 svogūno 250 gramų vyšninių pomidoriukų 45 gramų klasikinio pesto padažo 250 gramų vištienos krūtinėlės 150 gramų makaronų 1 česnako skiltelės 40 gramų kietojo sūrio 1 šaukšto sojos padažo GAMINIMO EIGA: Makaronus sudėkite į pasūdytą...

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

REIKĖS: 1 didelės saujos rūgštynių 1,5 litros vandens 3 bulvių 200 gramų rūkytos šoninės 1 morkos 1 svogūno 1 stiklinės grietinės pipirų, druskos, lauro lapų GAMINIMO EIGA: Iš rūkytos mėsos, morkos ir svogūno išverdamas sultinys. Jis nukošiamas, išimama mėsa. Sudedame...

Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

REIKĖS: 2 cukinijų 2 kiaušinių 3 šaukštų miltų šiek tiek druskos,pipirų ir kepimo miltelių GAMINIMO EIGA: Cukinijas sutarkuoti kartu su žievele per stambią tarką, pasūdyti. Sudėti prieskonius, druską, įmušti kiaušinius. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir...

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...