Cukraus pakaitalai

Sunku rasti žmogų, kuris visiškai nenaudoja cukraus arba nemėgsta saldumynų. Cukraus, kitaip vadinamo „baltąja mirtimi“ galima rasti įvairiuose kasdieniuose maisto produktuose. Žmonės, kurie stengiasi rūpintis savo sveikata, cukraus vengia ir bando jį pakeisti įvairiais pakaitalais. Vienas iš jų gali būti dirbtiniai saldikliai. Į juos įeina maisto priedai, kurie suteikia produktui saldų skonį, tačiau juose cukraus nėra. Saldiklis – tai neturinti cukraus medžiaga, kuri vartojama maisto produktams saldinti. Saldikliai maisto gamyboje naudojami ir norint sumažinti patiekalų kaloringumą. Beje, visiems dirbtiniams saldikliams būdinga viena savybė – nuo jų laisvėja viduriai. Dirbtiniais saldikliais dažniausiai saldinami nealkoholiniai gėrimai. Maisto produktus saldinti galima ir natūraliais saldikliais: fruktoze, ksilitu, manitu, maltitu ir kt. Jie, kaip ir cukrus, turi nemažai kalorijų. Taip pat išskiriami produktai, kurie gali pakeisti cukrų arba sumažinti jo suvartojamą kiekį. Tai gali būti švieži ar džiovinti vaisiai, klevų sirupas, žalias medus, morkos ir burokėliai. Svarbiausia nepamiršti, jog cukrų privalu naudoti saikingai tam, jog jis nepadarytų žalos organizmui.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...