Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis.

Populiariausias – rafinuotas cukrus.

Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba cukranendrių, Dėl jo tekstūros jisai idealiai tinka maisto gaminimui. Rafinuotas cukrus yra grynas produktas ir dėl to suteikia žmogui daug tuščių kalorijų. Tačiau dėl jo mažos kainos ši rūšys užima pirmaujančią poziciją rinkoje.

Kokosų cukrus.

Gana paplites cukrus kulinarijoje. Šiuolaikiniame pasaulyje šis cukrus gaminamas iš riešutinės kokospalmės. Gana sunkiai tirpsta skysčiuose. Struktūra cukraus yra grūdėta, spalva gali būti kaip auksinė, taip ir tamsiai ruda. Ši cukraus rūšys apdorojama minimaliai, todėl joje yra išlieka pakankamai daug naudingų medžiagų.

Rudasis cukrus. 

Nerafinuotas cukrus, taip pat kaip ir rafinuotas gaminamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Idealiai tinka desertų gaminimui, dėl to, kad cukrus nėra rafinuotas jame išlieka daug naudingu medžiagų, kurių dėka ir gaunasi labai skanus desertai.

Kristalizuota fruktozė.

Jos tekstūra yra labai lengva ir smulki. Dažniausiai naudojama pudingų, žėlė gaminimui. Pilnai sudaryta iš fruktozės, dėl to valgant dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai: trukdi įsisavinti mineralams ir kenkia žmogaus imuninei sistemai.

Klevų sirupas.

Sirupas verdamas Iš klevo sulos. Sirupe yra daug – geležies, cinko, kalio. Dažniausiai naudojamas, kaip priedas prie blynelių, varškėčių, varškės apkepų. Taip pat galima ji naaudoti vietoj cukraus arbatoje arba kavoje.

 

 

Soda ir kepimo milteliai

Soda ir kepimo milteliai

Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...

Amerikietiški blyneliai su špinatu ir bananu

Amerikietiški blyneliai su špinatu ir bananu

REIKĖS: 2 kiaušinių 100 g miltų 60 g špinatų (galima naudoti užšaldytus) 50 g pieno 1 valg. šaukš. augalinio aliejaus 1 banano 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių 1 arbat. šaukš. medaus žiupsnelis druskos cinamono pagal skonį GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, druską ir špinatus...

Naminiai varškėtukai

Naminiai varškėtukai

REIKĖS: 200 g varškės 1 kiaušinio 80 g miltų + 20-50 g išminkimui 1 arbat. šaukš. cukraus (pagal skonį) žiupsnelis druskos žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: Varškę sumaišyti su kiaušiniu, druska, cukrumi, kad gautųsi vientisa masė(galima naudoti maišytuvą)....

Trys receptai salotų su kiaušiniais

Trys receptai salotų su kiaušiniais

Salotos su kiaušiniais, alyvuogėm, ridikais ir žiediniais kopūstais. REIKĖS: 2 kiaušinių 400 g žiedinių kopūstų 1 morkos 2-3 marinuotų agurkų 1 salieros 8-10 ridikų 7-8 alyvuogių be kauliukų 2-3 svogūno laiškų 100 g majonezo 1 valg. šaukš. Garstyčių druskos ir pipirų...

Avižų paplotėliai su obuoliais

Avižų paplotėliai su obuoliais

REIKĖS: 80 g avižinių dribsnių 130 g smulkintų avižinių dribsnių 1 arbat. šaukš. cinamono 250 g pieno 1 didelio obuolio saldyklio pagal skonį GAMINIMO EIGA: Visus sausus ingredientus permaišome, po to įpilame pieną, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome. Nuo obuolio...