Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis.

Populiariausias – rafinuotas cukrus.

Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba cukranendrių, Dėl jo tekstūros jisai idealiai tinka maisto gaminimui. Rafinuotas cukrus yra grynas produktas ir dėl to suteikia žmogui daug tuščių kalorijų. Tačiau dėl jo mažos kainos ši rūšys užima pirmaujančią poziciją rinkoje.

Kokosų cukrus.

Gana paplites cukrus kulinarijoje. Šiuolaikiniame pasaulyje šis cukrus gaminamas iš riešutinės kokospalmės. Gana sunkiai tirpsta skysčiuose. Struktūra cukraus yra grūdėta, spalva gali būti kaip auksinė, taip ir tamsiai ruda. Ši cukraus rūšys apdorojama minimaliai, todėl joje yra išlieka pakankamai daug naudingų medžiagų.

Rudasis cukrus. 

Nerafinuotas cukrus, taip pat kaip ir rafinuotas gaminamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Idealiai tinka desertų gaminimui, dėl to, kad cukrus nėra rafinuotas jame išlieka daug naudingu medžiagų, kurių dėka ir gaunasi labai skanus desertai.

Kristalizuota fruktozė.

Jos tekstūra yra labai lengva ir smulki. Dažniausiai naudojama pudingų, žėlė gaminimui. Pilnai sudaryta iš fruktozės, dėl to valgant dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai: trukdi įsisavinti mineralams ir kenkia žmogaus imuninei sistemai.

Klevų sirupas.

Sirupas verdamas Iš klevo sulos. Sirupe yra daug – geležies, cinko, kalio. Dažniausiai naudojamas, kaip priedas prie blynelių, varškėčių, varškės apkepų. Taip pat galima ji naaudoti vietoj cukraus arbatoje arba kavoje.

 

 

Česnakinė duona 

Česnakinė duona 

REIKĖS: 1 prancūziško batono 110 g sviesto(kambario temperatūros) 2 česnako skiltelių, pertrintu su žiupsneliu druskos ir alyvuogių aliejumi iki pastos konsistencijos 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų petražolių 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų bazilikų Alyvuogių...

Mėlynojo sūrio padažas

Mėlynojo sūrio padažas

REIKĖS: 1,5 stiklinės grietinės 3/4 stiklinės majonezo  220 g mėlynojo sūrio  Vorčesterio padažo druskos GAMINIMO EIGA: Suplakite maišytuve greitinę, majonezą ir sūrį. Pagal skonį įberkite druskos ir vorčesterio padažo.

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

REIKĖS: 750 ml raudono vyno 1 stiklinės cukraus 1 stiklinės likerio iš aviečių 1 stiklinės degtinės su uogų skonių 1 stiklinės gazuoto vandens 0,5 stiklinės šviežių citrinų sulčių 170 g gervuogių 170 g mėlynių GAMINIMO EIGA: Sirupui pagaminti reikia nedideliame puode...

Kukurūzų duona

Kukurūzų duona

REIKĖS: 1,5 stiklinės kukurūzų miltų 1/4 stiklinės miltų 2 valg. šaukš. cukraus 1 arbat. šaukš. tešlos miltelių 0,5 arbat. šaukš. sodos 1/4 arbat. šaukš. druskos 1 stiklinės pieno 1 stiklinės grietinės 2 valg. šaukš. išlydyto sviesto 1 didelio kiaušinio 1 stiklinės...

Itališka minestronė sriuba

Itališka minestronė sriuba

REIKĖS: 3/4 stiklinės mažų makaronų 400 g konservuotų baltųjų pupelių, puse skysčio nupilkite, o kitą palikite 220 g konservuotų kukurūzų, skystį nupilkite 400 g konservuotų pomidorų 400 g konservuotų žaliųjų pupelių 1 valg. šaukš. aliejaus 2 valg. šaukš. pomidorų...