Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis.

Populiariausias – rafinuotas cukrus.

Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba cukranendrių, Dėl jo tekstūros jisai idealiai tinka maisto gaminimui. Rafinuotas cukrus yra grynas produktas ir dėl to suteikia žmogui daug tuščių kalorijų. Tačiau dėl jo mažos kainos ši rūšys užima pirmaujančią poziciją rinkoje.

Kokosų cukrus.

Gana paplites cukrus kulinarijoje. Šiuolaikiniame pasaulyje šis cukrus gaminamas iš riešutinės kokospalmės. Gana sunkiai tirpsta skysčiuose. Struktūra cukraus yra grūdėta, spalva gali būti kaip auksinė, taip ir tamsiai ruda. Ši cukraus rūšys apdorojama minimaliai, todėl joje yra išlieka pakankamai daug naudingų medžiagų.

Rudasis cukrus. 

Nerafinuotas cukrus, taip pat kaip ir rafinuotas gaminamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Idealiai tinka desertų gaminimui, dėl to, kad cukrus nėra rafinuotas jame išlieka daug naudingu medžiagų, kurių dėka ir gaunasi labai skanus desertai.

Kristalizuota fruktozė.

Jos tekstūra yra labai lengva ir smulki. Dažniausiai naudojama pudingų, žėlė gaminimui. Pilnai sudaryta iš fruktozės, dėl to valgant dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai: trukdi įsisavinti mineralams ir kenkia žmogaus imuninei sistemai.

Klevų sirupas.

Sirupas verdamas Iš klevo sulos. Sirupe yra daug – geležies, cinko, kalio. Dažniausiai naudojamas, kaip priedas prie blynelių, varškėčių, varškės apkepų. Taip pat galima ji naaudoti vietoj cukraus arbatoje arba kavoje.

 

 

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...