*4 porcijos
REIKĖS:
3/4 stiklinės miltų
2 valg. šaukš. kakavos miltelių
110 g sutrupinto juodo šokolado
3 valg. šaukš. sviesto
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
Vanilinių ledų, plaktos grietinėlės, likerio, karamelinio padažo, cukrinių pabarstukų
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių (kad ten laikyti paruoštus vaflius).
Dubenyje sumaišykite prasijotus miltus, kakavos miltelius ir žiupsnelį druskos. Atidėkite į šoną.
Vandens vonioje išlydykite 1/2 turimo šokolado su sviestu. Nuimkite ugnies kai viskas ištirps, gerai įmaišykite, duokite atvėsti. Suberkite cukrų ir įplakite kiaušinius į šokolado masę. Viskas sumaišykite. Miltų masę po truputi įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite likusio šokoladą ir dar kartą viską išmaišykite. Galima įpilti likerio pagal skonį.
Įkaitinkite vaflių keptuvę. Nutepkite keptuvę trupučiu sviesto. Kepkite vaflius, o gautus vaflius laikykite orkaitėje.
Paduodant vaflius papuoškite juos ledais, plakta grietinėle, paberkite pabarstukais ir papilkite karamelinių padažu.