REIKĖS:
4 kiaušinių
100 g cukraus
500 g maskraponės surio
1 pakuotė biskvitinių sausainių SAVOIARDI
400 ml stiprios kavas
2-3 valg. šaukš. MARSALA vyno
kakavos pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Pasiruošti labai stiprios kavos. Į ją reikės mirkyti sausainius, tad ji turi ataušti. Suris turi būti minkštas, kambario temperatūros. Trynius nuo baltymų. Baltymus truputi papilti druska ir pastatyti į šaldytuvą. Trynius išsukti su cukrumi. Gaminant kremą reiki viska gerai išmaišyti. Maskarponės sūrį sumaišyti su tryniais(galima su šakute). Baltymus išimti iš šaldytuvo ir išplakti iki standumo. Baltymus dalimis įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Kremas paruoštas! Kavą įpilti į lėkštutę ir sumaišyti su vynu. Paimti negilų indą (geriausiai būtų stiklinis). Sausainius SAVOIARDI trumpam įmerkti į kavą. Kloti sluoksnį sausainių, paberti kakava ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti kol baigsis sausainiai ir kremas. Užbaigti kremu. Palikti šaldytuve 8 h (geniausiai nakčiai). Paduodant papilti kakava.
P.S. Marsala vyną galima pakeisti kitu vynu arba galima vietoj vyno porą arbat. šaukš. romo arba visai gamint be alkoholio.