REIKĖS:
1 kg geltonų pomidorų
1 didelės saldžios paprikos, perpjautas per pusę
1 česnako skiltelės
1 svogūno
1 valg. šaukš. balto vyno acto
1 agurko be žievės perpjauto per pusę
1/4 stiklinės extra-virgin alyvuogių aliejaus
0,5 stiklinės baziliko lapų
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite grilį arba ant vidutinio ugnies. Apkepkite pomidorus ir paprikos puselę apie 5 min.
Sutrinkite apkeptas daržoves su česnaku, svogūnu, actu, druska, pipiru ir agurko pusele. Plakite, kol gausite vienalyte masę. Nestabdydami trintuvą supilkite alyvuogių aliejų. Gautą masę perpilkite į reikiamo dydžio puodą. Supjaustykite puselę agurko ir paprikos, sudėkite į puodą ir pastatykite į šaldytuvą nakčiai.
Sriubą paduokite pagardinus druska ir pipiru, baziliko lapais ir nupurkštu aliejumi.