Gatvės maistas Kinijoje

Turbūt daugelis iš mūsų kelionėse esame ragavę tradicinių vietos patiekalų, lankę vietos kavines, restoranus ar užeigas. Tačiau ar visi išdrįstame paragauti maisto gaminamo gatvėje? Sakoma, kad toks maistas yra skaniausias, nors jo išvaizda ir neretai aplinka, kurioje jis ruošiamas, neatrodo viliojančiai.

Maisto ruošos tradicijos ir paslaptys – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, o norint pajusti tikrąjį šalies skonį geriausia iš pagrindinių gatvių smukti į mažesniąsias, kuriose plastmasinėse kėdėse įsitaisę ir nė žodžio jokia kita kalba nemokantys vietiniai valgo čia pat, ant šaligatvio, kepamą maistą.

Šanchajaus gatvėse gausybė vietų, kuriose galite paskanauti tradicinio ir mėgstamiausio vietos valgio – koldūnų. Koldūnai patiekiami su įvairiausiais įdarais, belieka tik išsirinkti.

Dažniausias Kinijos gatvės maisto vagonėliuose sutinkamas vaizdas – ištisi stalai, nukrauti pačiai įvairiausias vertinukais: ant medinių iešmelių suverti įvairiausios mėsos gabaliukai, piršto ilgio paukščiukai, tofu sūris, mažieji aštuonkojai, kalmarai, įvairios salotos bei daržovės. Susirinkęs kalną tokių iešmelių, atiduodi juos iškepti čia pat stovinčiame griliuje ar nedidelėje krosnelėje, o prieš viską atgaudamas, pamatai savo kepinius paskęstačius kelių skirtingų rūšių prieskonių debesyse.

Greta stovinčių prekeivių stalai nukrauti didžiulėmis vonelėmis, kuriose tebekvėpuoja pačių įvairiausių geldelių ir kriauklelių moliuskai ir kiti jokia kalba neįvardijami jūros gyviai. Tokiose gatvelėse neoninių hieroglifų šviesoje sėdintys kinai vienus patiekalus ant stalo vis keičia kitais, daininga kalba dalindamiesi paskutinėmis naujienomis, ir su šypsena palydintys kiekvieną lėkštę bei iešmą fotografuojančius užsieniečius.

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...