Greita lazanija su marinara padažu

*4 porcijos

REIKĖS:

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

450 g žalių itališkų dešrelių

2 stiklinių marinara padažo

340 g makaronų FARFALLE

220 g mocarelos

3/4 stiklinės rikotos sūrio

1/4 stiklinės tarkuoto parmezano

Švieži baziliko lapai, papuošti

Padažas marinara:

1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus

6 česnako dantukų

1 kg pomidorų

1 arbat. šaukš. itališkų prieskonių

1 baziliko šakelės

3 valg. šaukš. Sviesto

GAMINIMO EIGA:

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant aliejaus apkepkite dešreles apie 6 min. Įpilkite marinara padažą ir 3,5 stiklinės vandens. Įpilkite makaronus, apdenkite dalinai dangčiu ir gaminkite, retkarčiais maišydami (virkite apie 16  min). Padažas turi pienai padengti makaronus. 

Nuimkite nuo ugnies, rikotą įmaišykite į makaronus. Iš viršaus paberkite parmezanu ir suplėšitą mocarelą. Ir iš viršaus paberkite baziliku.

PADAŽO GAMINIMAS:

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite ant aliejaus česnaką, kol česnakas taps auksinės spalvos (apie 3-4 min). Į puodą sudėkite supjaustytus pomidorus, itališkus prieskonius, baziliko šakelę, 1 arbat. šaukš. druskos ir truputi pipiro. Užvirkite ir virkite, dažnai maišydami (apie 7 min). Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą, kad ištirptų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

*gaunasi 6 stiklinės*

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...