REIKĖS:
250 g miltų
100 ml graikiško natūralaus jogurto
100 ml šilto vandens
1 arbat. šaukš. sausų mielių
0.5 arbat. šaukš. cukraus
0,5 arbat. šaukš. druskos
0,5 arbat. šaukš. Kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA:
Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį ir išmaišykite. Plikite trumpam pastovėti.
Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą ir kepimo miltelius.
Į didesnį dubenį supilti vandenį su mielėmis ir cukrumi, jogurtą su kepimo milteliais, įberti druskos ir įsijoti miltus. Minkyti tešlą apie 5 minutes. Dubenį su tešla uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 50 – 60 minučių.
Tuomet tešlą padalinti į 6 lygias dalis ir iškočioti 16 cm skersmens paplotėlius.
Įkaitinti keptuvę be riebalų ir kepti paplotėlius iš abiejų pusių po kelias minutes. Kai kepant pradės atsirasti oro pūslės, apversti kitą pusę.