Japoniški blyneliai

REIKĖS:

2 kiaušinių

40 g miltų

25 g pieno

40 g cukraus

1/2 valg. šaukš. kepimo miltelių

1 arbat. šaukš. citrinos sulčių

1 arbat. šaukš. aliejaus(kepimui)

GAMINIMO EIGA:

Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trinius suplakite su pienu ir po truputi maišydami berkite miltus. Gerai išmaišykite. Atskirame inde išsukite baltymus su citrinos sultimis ir cukrumi iki standumo. Išsuktus baltymus po 1 valg. šaukš. dėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Tešlą maišykite iš apačios į viršų. Keptuve nutepkite aliejumi. Numažinkite ugnį iki minimalaus. Vienam blyneliui reikės 2-3 šaukštų tešlos. Į keptuve įpilkite 1-2 šaukštus vandens, kad butu garas ir apdenkite dangčiu ir kepkite 5-6 minutes iš vienos pusės. Atsargiai apverskite blynelius vėl įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir apdenkite dangčiu. Kad suprasti, kad blyneliai jau iškepė jų šonai, liečiant, neturi lipti prie pirštų.

P.S. Gaunasi 6 blyneliai.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...