REIKĖS:
2 kiaušinių
40 g miltų
25 g pieno
40 g cukraus
1/2 valg. šaukš. kepimo miltelių
1 arbat. šaukš. citrinos sulčių
1 arbat. šaukš. aliejaus(kepimui)
GAMINIMO EIGA:
Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trinius suplakite su pienu ir po truputi maišydami berkite miltus. Gerai išmaišykite. Atskirame inde išsukite baltymus su citrinos sultimis ir cukrumi iki standumo. Išsuktus baltymus po 1 valg. šaukš. dėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Tešlą maišykite iš apačios į viršų. Keptuve nutepkite aliejumi. Numažinkite ugnį iki minimalaus. Vienam blyneliui reikės 2-3 šaukštų tešlos. Į keptuve įpilkite 1-2 šaukštus vandens, kad butu garas ir apdenkite dangčiu ir kepkite 5-6 minutes iš vienos pusės. Atsargiai apverskite blynelius vėl įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir apdenkite dangčiu. Kad suprasti, kad blyneliai jau iškepė jų šonai, liečiant, neturi lipti prie pirštų.
P.S. Gaunasi 6 blyneliai.