Japoniški blyneliai

REIKĖS:

2 kiaušinių

40 g miltų

25 g pieno

40 g cukraus

1/2 valg. šaukš. kepimo miltelių

1 arbat. šaukš. citrinos sulčių

1 arbat. šaukš. aliejaus(kepimui)

GAMINIMO EIGA:

Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trinius suplakite su pienu ir po truputi maišydami berkite miltus. Gerai išmaišykite. Atskirame inde išsukite baltymus su citrinos sultimis ir cukrumi iki standumo. Išsuktus baltymus po 1 valg. šaukš. dėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Tešlą maišykite iš apačios į viršų. Keptuve nutepkite aliejumi. Numažinkite ugnį iki minimalaus. Vienam blyneliui reikės 2-3 šaukštų tešlos. Į keptuve įpilkite 1-2 šaukštus vandens, kad butu garas ir apdenkite dangčiu ir kepkite 5-6 minutes iš vienos pusės. Atsargiai apverskite blynelius vėl įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir apdenkite dangčiu. Kad suprasti, kad blyneliai jau iškepė jų šonai, liečiant, neturi lipti prie pirštų.

P.S. Gaunasi 6 blyneliai.

Japoniški blyneliai
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...