Ką valgyti karštomis vasaros dienomis?

Koks maistas padeda karščio metu?

Maistas karštiems vasaros orams.

Šios ilgai lauktos vasaros karštyje svarbiausias dalykas yra kuo mažiau laukti. Dabar nėra laiko maišyti, kad dirbtumėte su rizotu ar troškiniu. Geriau, šviežias daržoves pamirkyti vėsiame vandenyje ir valgyti jas kaip salotas, su duona, šalta mėsa ir sūriu arba gazpacho.Arba pasigaminti maistą iš anksto , kad galėtumėte mėgautis savo darbų vaisiais
kada tik panorėsite.Keletas maisto pavyzdžių: arabų morkų salotos su prieskoniais ir žolelėmis; raudonieji pipirai lėtai apskrudinti naudojant dujų liepsną, nuplėšiami ir sumaišomi su ančiuviais,
kaparėliais ir šalavaisiais; plonais griežinėliais kepta kiauliena, pagardinta mėtų lapais, alyvuogių aliejumi ir raudonojo vyno actu; plačios pupelės, trumpai virtos su svogūnais ir šonine; kepta vištiena su citrinos sultimis ir česnaku, atvėsinta.Taip pat karščio metu puikiai tinka ir pudingas,
braškės ar avietės, salotos su alyvuogių aliejumi, mėtų lapais ir skiltelėmis limo.

Vietoj šalto maisto, valgykite maisto produktus, kurie aušina, pagal kinų mediciną. Suvalgykite karštos ryžių košės dubenėlį; valgykite maišytą keptą agurką ir karčius melionus; vengti riebių, mėsingų maisto produktų ir pasirinkti lengvesni skoni turinčius produktus.
Užuot geriant šaltus gėrimus, gerkte šiltus, šilti gerimai pakelia vidinę žmogaus temeperatūra, kuri priverčia kūną prakaituoti,o prakaituojant kūnas atšąla.

Keletas papildomu produktu ir gėrimų padėsiančių palaikyti normalią kūno temperatūrą:

Kokosų vanduo drėkina organizmą ir atkuria natūralią elektrolitų pusiausvyrą.

Arbūzuose, melionuose yra labai daug vandens, todėl šie vaisiai padeda efektyviai reguliuoti kūno temperatūrą, sumažina karštį.

Pasukos padeda aprūpinti organizmą reikalingais probiotikais ir vitaminais.

Abrikosų sultys su trupučiu medaus ne tik malšina troškulį, bet ir vėsina.

Džiovinti, ir švieži persikai padeda išsaugoti drėgmę odoje, aprūpina organizmą vitaminais A ir B2.

Kardamonas – tai ne kvapnus prieskonis maistui gardinti. žaliasis kardamonas pasižymi karštį mažinančiomis savybėmis.

Vėsus pienas su medumi taip pat gali sumažinti kūno karštį.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...