*18 keksiukų
REIKĖS:
165 sviesto
3 stiklinių + 1 stiklinės vandens
2 stiklinės smulkiai supjaustytų datulių
1 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės rudo cukraus
1/3
2 kiaušinių
1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto
1 arbat. šaukš. druskos
2 stiklinių + 3/4 stiklinės miltų
1 arbat. šaukš. sodos
1 arbat. šaukš. cinamono
0,5 arbat. šaukš. maltų imbierų
1/4 arbat. šaukš. maltų gvazdikėlių
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Sviestu nutepkite keksiukų formą ir įdėkite popierinius dėkliukus.
Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį. Susmulkintas datules sudėkite į dubenėlį ir užpilkite karštų vandenių. Palikite 10 min.
Maišytuvo dubenyje suplakite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, kai gausis lengva puri masė įpilkite 1 šaukštą salto vandens, vanilės ekstrakto, įplakite kiaušinius ir druską. Dar šiek tiek paplakite, kol masė taps vientisa.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius.
Į skystą mišinį suberkite miltų mišinį ir užminkite tešlą(per daug neplakite).
Nupilkite vandenį nuo datulių. Kai datulės atauš sudėkite jas į tešlą.
Sudėkite tešlą į kepimo formas beveik iki viršaus. Kepkite 25-30 min.
Leiskite atvėsti 10 min.