Kinijos virtuvė

Dėl savo rytietiškos valgio filosofijos, įvairių egzotiškų ingredientų, kinų virtuvė yra viena paslaptingiausių bei geriausių visame pasaulyje. Paprasčiausi dantų krapštukai ten turi svarbesnę paskirtį nei lietuviams. Puikus pavyzdys – jeigu kinų restorane užsisakote patiekalą su grybais, juos valgyti pagaliukais bus beviltiška. Grybams, medūzos gabaliukams valgyti kinai naudoja būtent dantų krapštukus. Kinijoje pietūs neįsivaizduojami be sriubos. Populiariausios sriubų rūšys yra kelios: ryklio peleko bei paukščių jauniklių sriuba. Tai tirštos sriubos dėl to, jog mėsa paruošti sriubai verdama ilgai. Pagrindinis patiekalas kinų virtuvėje yra ryžiai. Jie patiekiami porcijomis, kai kiti patiekalai valgomi iš didelio indo. Kiekvienam kinui svarbu sočiai pavalgyti. Maisto gaminimas kinų virtuvėje nėra sudėtingas. Patiekalo skonis dažnai priklauso nuo kaitinimo temperatūros, tikslaus virimo, kepimo laiko. Įdomu tai, jog Kinijoje nėra uždraustų patiekalų, čia valgoma viskas, pradedant šuniena ar gyvačių mėsa, baigiant jūros dumbliais. Kinai visuomet valgo prie apvalaus stalo. Taip yra todėl, kad kiekvienas žmogus turėtų vienodas galimybes pavalgyti.

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...