Lietuviški barščiai

500 g rūkytos mėsos, 3 burokėliai, 100 g prieskoninių daržovių (morkų, saliero), 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 lauro lapelis, 10 pipirų, 3,5 litro vandens.

Rūkytą mėsą nuplauti, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, sudėti sutarkuotas riebaluose pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir virti, kol mėsa suminkštės.

Atskirai išvirti burokėlius, nulupti, stambiai sutarkuoti. Išvirusią sriubą nukošti, sudėti burokėlius, įpilti rūgšties ir svieste pakepintus miltus. Užvirinti. Paduodant užbalinti grietine.

 

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

REIKĖS: 100 g sviesto 100 g juodojo šokolado 100 g šviesaus rudojo cukraus 3 dideli kiaušiniai 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 g miltų grietinėlės / vanilinių ledų (patiekti su) GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Sviestą ir šokoladą sudėkite į karščiui...

Citrininė vištiena su parmezanu

Citrininė vištiena su parmezanu

REIKĖS: 4 vidutinio dydžio vištienos filė Aliejus kepimui 1 vidutinio dydžio kiaušinis 1 šaukštas itališkų žolelių prieskonių 3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio 3 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštelis pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g sviesto 2 skiltelės česnako...

Kalėdinis skruzdelynas

Kalėdinis skruzdelynas

Skruzdelynui reikės: 4 kiaušinių 4 šaukštų grietinės 4 stiklinių miltų žiupsnelio druskos 1 šaukšto degtinės aliejaus kepti 1 stiklinės natūralaus medaus 200 gramų įvairių riešutų 4 šaukštų aguonų 4 šaukštų kokoso drožlių GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, gretinę, druską ir...

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

24cm skersmens tortui REIKĖS: 100 gramų sviesto 1 stiklinės rudojo cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 4 stiklinių miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių šildančių prieskonių (malto kardamono, cinamono, imbiero) žiupsnelio druskos Kremui reikės: 500 mililitrų riebios...