Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra mėsos.
• Jogurtas
Vienas iš šio deserto ingredientų yra želatina. Jos kilmė dažniausiai nurodoma ant pakuotės. Želatina gaminama iš kiaulių odos, kaulų.
• Kietasis sūris
Daugelis kietųjų sūrių gaminami iš raugo. Tai fermentas, kuris išskiriamas iš veršelio skrandžio. Retais atvejais pasitaiko ir tokių sūrių, kuriems raugas gaminamas daržovių pagrindu.
• Šokoladas
Vienas iš šokolado ingredientų yra lektinas. Retais atvejais jis gaminamas iš sojų pupelių, tačiau dažniausiai iš gyvulinių riebalų.
• Saldainiai
Želė tipo saldainiuose, kuri gaminama iš kiaulienos taukų bei jautienos kaulų, būna želatinos. Dažant saldainius naudojamas karminas – jis gaunamas iš vabzdžių.
• Kukurūzų dribsniai
Gaminant kukurūzų dribsnius, į juos dedami kiaušiniai bei pieno baltymai.
• Tortilijos
Gaminant tortilijas naudojami lašiniai ar lydyti kiaulienos taukai.
• Bulvių traškučiai
Daugiausia gyvulinių riebalų galima aptikti sūrio skonio traškučiuose.
• Duona
Į daugelį duonos gaminių dedami kiaulienos taukai arba jūriniai žuvų taukai
• Alus
Alaus valymo procese naudojami vadinamieji žuvų klijai. Ši medžiaga gaunama iš tam tikrų rūšių žuvų tulžies pūslės.
• Ledai
Juose galima aptikti tokių pači gyvulinių riebalų, kaip duonoje ir jos gaminiuose.

Avižinė košė su kokosų pienu

Avižinė košė su kokosų pienu

REIKĖS: 120 g avižinių dribsnių 600 ml kokosų pieno kokosų drožlės migdolai GAMINIMO EIGA: Į verdanti kokosų pieną įberti avižinių dribsnių ir virti 5-7 min. Verdant dažnai maišykite, kad dribsniai nepriliptu prie puodo. Nuimkite nuo ugnies įberkite kokosų drožles į...

Varškėčiai

Varškėčiai

REIKĖS: 500 g varškės 4% 1 kiaušinis 70 g miltų 50 g cukraus 10 g vanilinio cukraus truputį druskos GAMINIMO EIGA: Varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilinį cukrų pertrinti, kad gautusi vientisa masė. Miltų reikia dėti tiek, kad gautusi minkšta masė, kad galima būtų...

Saltos su tunu

Saltos su tunu

REIKĖS: 200 g konservuoti tuno gabaliukai savo sultyse 2 virti kiaušiniai 2 pomidorai 1 agurkai 1 raudonas svogūnas 2 valg. šaukš, alyvuogių aliejaus druska 1 arb. šaukš garstyčių 1 valg. šaukš. citrinų sučių 3 salotų lapai GAMINIMO EIGA: Ant lėkštės padėkite salotas....

Vafliai „Viskas kas yra šaldytuve“

Vafliai „Viskas kas yra šaldytuve“

REIKĖS: 2 kiaušinia 3 valg. šaukš. miltų 50 g sūrio 50 g dešros žalumynai 2 valg. šaukš. varškės sūrio 1 paprika/pomidoras druska maltas pipiras GAMINIMO EIGA: Sūrį, papriką, pomidorą, dešrą supjaustyti mažais gabaliukais. Visus ingridientus išmaišyti. Gaminti vaflių...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

REIKĖS: 1 didelis bananas (arba 2 maži) 3 valg. šaukš. riešutų sviesto 100 g avižinių dribsnių 20 g juodo šokolado GAMINIMO EIGA: Bananus išminkyti ir Išmaišyti su visais ingridientais. Sutrupinti šokoladą ir vėl viską permaišyti. Drėgnom rankom suformuoti rutuliuką,...

Čili sriuba

Čili sriuba

REIKĖS: 500 g jautienos faršo 2 svogūnai 2 galvutės česnako 1 čili pipirai 2 arb. šaukš. malto pipiro 1 arb. šaukš. cukraus 1 pomidoras 1 morka 2 valg. šaukš. tomatų padažo 1 skard. konservuotų pupelių 1 arb. šaukš. tmino 1 arb. šaukš. saldžios paprikos 4 valg. šaukš....