Makaronai su pesto iš brokolių

REIKĖS:

300 g brokolių

300 g makaronų

1 valg. šaukš. kedro riešutų 

1 baziliko šakelės

1 česnako skiltelės

2 valg. šaukš. tarkuoto parmezano

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

50 g rūkytos supjaustytos pankette

200 g vynuoginių pomidorų supjaustytų per pusę

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite brokolius. Vandenyje, kuriame virėte brokolius išvirkite makaronus vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės.  

Virtuvinių kombainų iki vientisos masės sumalkite brokolius, kedro riešutus, baziliką, česnaką, parmezaną ir aliejų. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipiro. 

Įkaitinkite keptuvę ant vidutines ugnies ir apkepkite pancetta 2 minutes. Įberkite pomidorus ir troškinkite kol pomidorai suminkštės. Į keptuvę sudėkite makaronus, pesto padažą ir gerai viską išmaišykite. 

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...