Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos

REIKĖS:

2 valg. šaukš. acto

340 g spaghetti

140 g plonai supjaustytos šoninės    

2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių

8 mažų pomidorų

4 didelių kiaušinių

1/2 stiklinės tarkuoto parmezano

1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais

pipiro ir druskos pagal skonį

alyvuogių aliejaus gaminimui

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, kai makaronai išvirs palikite 1 stiklainį makaronų sultinio.

Kitame puode užvirkite vandenį su 2 šaukštais acto.

Kol vanduo kaista keptuvėje ant vidutinio ugnies apkepkite šoninę ir perdėkite ant lėkštės.

Po to toje pačioje keptuvėje apkepkite česnaką ir pomidorus, kepkite apie 2-3 min. Nuimkite nuo ugnies.

Tada pasiruošiame kiaušinius. Į puodą su verdančiu vandeniu pilame 2 šaukštus obuolių ar vyno acto ir šaukštu ar šluotele padarome vandens sūkurį. Sumažiname kaitrą ir palaukiame kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet pats laikas atsargiai įmušti kiaušinius į vandenį (mušant kiaušinius paleiskite juos kuo arčiau vandens paviršiaus). Juos verdame 2-3 minutes ir ištraukę padedame ant popierinio ar virtuvinio rankšluosčio, kad nusausėtų.

Keptuvę su pomidorais vėl pastatykite ant ugnies. Makaronus sudėkite į keptuvę. Sudėkite makaronus, sūrį, baziliką, druską ir pipirus. Jeigu makaronai atrodo sausi, įpilkite vandens ir troškinkite porą minučių.

Paduokite makaronus ir padėkite iš viršaus po vieną kiaušinį. Papilkite truputi alyvuogių aliejaus ir paberkite pipirais.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...

Arbūzo skonio margarita

Arbūzo skonio margarita

REIKĖS: 1/2 stiklinės tekilos 1 mažo jalapeno, plonai supjaustyto 5 stiklinių supjaustyto arbūzo be kauliukų 1/2 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių + 4 griežinėlių papuošimui jūros druskos papuošimui 1 stiklinės ledo kubikėlių + papuošimui GAMINIMO EIGA: Sumaišykite...