Makaronai su vištiena ir pesto padažu
makaronai su vistiena ir pesto padazu

REIKĖS:

1 šaukšto balzaminio acto

1 svogūno

250 gramų vyšninių pomidoriukų

45 gramų klasikinio pesto padažo

250 gramų vištienos krūtinėlės

150 gramų makaronų

1 česnako skiltelės

40 gramų kietojo sūrio

1 šaukšto sojos padažo

GAMINIMO EIGA:

  1. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir palikite virti apie 12 minučių.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite maždaug 5 minutes kol pageltonuos.
  4. Vyšninius pomidoriukus supjaustykite pusiau.
  5. Supjaustykite vištienos krūtinėlę mažais gabaliukais ir įdėkite į keptuvę kepti kartu su svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Likus 3 minutėms iki vištienos kepimo pabaigos sudėkite pomidoriukus ir dar patroškinkite 3 minutes.
  7. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, balzaminį actą, sojos padažą ir pesto padažą į keptuvę, viską išmaišykite ir dar pakepkite 2 minutes.
  8. Makaronus su vištiena gausiai pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...