REIKĖS:
1/4 stiklinės acto
1 stiklainis mažų marinuotų burokėlių
1 rausvojo svogūno smulkiai supjaustyto
1 arbat. šaukš. garstyčių sėklų
1 arbat. šaukš. kalendros sėklų
1 arbat. šaukš. cukraus
12 nuluptų virtų kiaušinių
Druskos
GAMINIMO EIGA:
Vidutiniame puode, ant vidutinės ugnies užvirkite actą, 3/4 burokėlių skysti, svogūnus, 3-4 arbat. šaukš. druskos, garstyčių ir kalendrų sėklas ir cukrų. Maišykite, kad ištirptų druską ir cukrus. Sumažinkite ir virkite 5 minutes.
Kiekvieną kiaušinį pradurkite dantų krapštuku maždaug 6 kartus. Paimkite du stiklainius su dangčiu, kad ten tilptu 6 kiaušiniai. Sudėkite į stiklainius po 6 kiaušinius ir užpilkite gautu skysčiu, kad pilnai apsemtu kiaušinius. Laikykite šaldytuve bent 24 h prieš paduodant.
Kiaušinius perpjaukite perpus ir paduokite.
(Kiaušinius šaldytuve galima laikyti iki 5 dienų).
Marinuoti kiaušiniai burokėlių marinate gaunasi raudonos spalvos. Puikus Velykinis užkandis.