Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS:

45 g geltonųjų garstyčių

18 g rudųjų garstyčių 

2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių

170 g vandens

110 g obuolių acto

1 arbat. šaukš. rudojo cukraus

3 arbat. šaukš. medaus

1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako

1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno

2 arbat. šaukš. druskos

GAMINIMO EIGA:

Mažame indelyje užmirkykite garstyčių sėklas ir juodųjų pipirų grūdelius. Uždenkite indelį folija ir pastatykite į šaldytuvą 12-24 h.

Sietu perkoškite garstyčių sėklas ir pipirų žirnelius.

Į maišytuvą sudėkite garstyčias. Įpilkite obuolių acto, cukraus, medaus, česnako miltelių, svogūnų miltelių ir druskos. Malkite ant mažo greičio 15 sek. po to padidinkite greitį iki maksimumo ir malkite dar 10 sek. 

Nubraukite maišytuvo šonus. Garstyčių konsistencija bus gerokai sutirštėjusi.

Maišykite ant žemo greičio 15 sekundžių, lėtai didindami aukštą ir maišykite 15–20 sekundžių. Konsistencija pradės panašėti į tiršto majonezo konsistenciją.

Jei norite sklandesnės tekstūros, maišykite dar 15–20 sekundžių ant vidutinio greičio. 

Padažą  perdėkite į indelį ir prieš paduodant palaikykite šaldytuve 24 h.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...

Arbūzo skonio margarita

Arbūzo skonio margarita

REIKĖS: 1/2 stiklinės tekilos 1 mažo jalapeno, plonai supjaustyto 5 stiklinių supjaustyto arbūzo be kauliukų 1/2 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių + 4 griežinėlių papuošimui jūros druskos papuošimui 1 stiklinės ledo kubikėlių + papuošimui GAMINIMO EIGA: Sumaišykite...