Naminiai balandėliai 

REIKĖS:

1 kopūsto

500 g faršo

100 g ryžių

2 morkų

3 valg. šaukš. pomidorų padažo

1 arbat. šaukš. druskos; pipiro pagal skonį

petražolių pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Kopūsto galą padėkite į verdantį vandenį, kas kelias minutes, kai viršutiniai lapai bus suminkštėję po vieną nuimkite. 

Gatavus lapus ataušinkite ir nupjaukite kietą dalį.

Morka sutarkuokite stambia tarka ir apkepkite ant augalinio aliejaus. 2-3 šaukštus morkos atidėkite į šoną. 

Pomidorų padažą įdėkite į keptuvę su morkom, supjaustytus žalumynus ir kepkite dar 1-2 min.

Išvirkite ryžius, reikia, kad jie būtų dar truputi kieti ir standus.

Faršą sumaišykite su ryžiais, apkeptą morką, kurią atidėjom, prieskonius ir viską gerai išmaišykite. 

Paimkite kopūsto lapą, ant vieno jo krašto padėkite įdarą ir susukite į balandėlį. 

Į puodą reikiamo dydžio sudėkite balandėlius sluoksniais. Užpilkite vandeniu, kad apsemtu. Troškinkite apie 40-45 min. 

Paduokite su apkeptomsis morkomis ir žalumynais.

 

Naminiai balandėliai 
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...