REIKĖS:
200 g varškės
1 kiaušinio
80 g miltų + 20-50 g išminkimui
1 arbat. šaukš. cukraus (pagal skonį)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
GAMINIMO EIGA:
Varškę sumaišyti su kiaušiniu, druska, cukrumi, kad gautųsi vientisa masė(galima naudoti maišytuvą).
Persijoti miltus su miltų sijotuvu į indą su varške ir išminkyti rankom.
Papilti stalą miltais, ir išminkyti dar karta tešlą ant stalo. Tešla turi vos vos lipni prie rankų. Iš tešlos padarome dešrą, supjaustome gabaliukais ir 10 minučių padedame į šaldytuvą. Į sūdytą verdanti vandenį sudedam varškėčius ir būtinai maišome, kad jie nesuliptu. Kai varškėčiai pasikels į viršų, verdam dar 4-5 min. Paduodame su grietine, medumi, sviestu…eksperementuokite!