Klasikinis krembriule, tik paprasčiau.
Ingredientai
4 šaukštai cukraus (gali būti rudasis)
1 šaukšteliai vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
5 kiaušinių tryniai
6-7 šaukštai rudojo cukraus karamelizacijai (galima naudoti paprasta cukru)
500 ml grietinėlės 30-36% riebumo
Žingsniai
Grietinėlę supilame į puodą.
Vanilinį cukrų dedame į grietinėlę
Kaitiname ant žemos ugnies, kol pradės kilti burbuliukai(svarbu, kad neužvirtu)
Trynius išplakti su 4 šaukštais cukraus(plakant stebėti , kad nesusidarytu oro burbuliukai)
Lėtai supilame pakaitinta grietinėlę i trynių masę(pilant nuolat lėtai maišome)
Įsitikinti ar masė yra vientisa( jei ne perkošiame per sietelį)
Šaukštu surenkame oro burbuliukus nuo paviršiaus
Supilame gautą masę i kepimo formeles ir dedame į gilią skardą
Į skardą pripilame verdančio vandens, kad formelės būtų apsemtos iki pusės
Dedame į 150 C įkaitintą orkaitę, kepame apie 30-35 min
Iškepusią masę atvėsinama iki kambario temperatūros
Atvėsinus, formeles uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 val.
Prieš patiekiant, paviršių pabarstyti plonu sluoksniu rudojo cukraus, ir dėti į orkaitę (ant aukščiausių grotelių) pasirenkant grilio funkciją
Orkaitėje laikyti iki tol, kol paviršiaus cukrus pradės karamelizuotis (saugokitės juodų dėmių)
Išėmus iškart patiekti, Skanaus!