Naminis Krembriule
Naminis Krembriule

 

Klasikinis krembriule, tik paprasčiau.

Ingredientai

4 šaukštai cukraus (gali būti rudasis)

1 šaukšteliai vanilinio cukraus arba vanilės esencijos

5 kiaušinių tryniai

6-7 šaukštai rudojo cukraus karamelizacijai (galima naudoti paprasta cukru)

500 ml grietinėlės 30-36% riebumo

Žingsniai

 
Grietinėlę supilame į puodą.


Vanilinį cukrų dedame į grietinėlę


Kaitiname ant žemos ugnies, kol pradės kilti burbuliukai(svarbu, kad neužvirtu)


Trynius išplakti su 4 šaukštais cukraus(plakant stebėti , kad nesusidarytu oro burbuliukai)

 
Lėtai supilame pakaitinta grietinėlę i trynių masę(pilant nuolat lėtai maišome)

 
Įsitikinti ar masė yra vientisa( jei ne perkošiame per sietelį)

 
Šaukštu surenkame oro burbuliukus nuo paviršiaus


Supilame gautą masę i kepimo formeles ir dedame į gilią skardą


Į skardą pripilame verdančio vandens, kad formelės būtų apsemtos iki pusės

 
Dedame į 150 C įkaitintą orkaitę, kepame apie 30-35 min


Iškepusią masę atvėsinama iki kambario temperatūros


Atvėsinus, formeles uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 val.

 
Prieš patiekiant, paviršių pabarstyti plonu sluoksniu rudojo cukraus, ir dėti į orkaitę (ant aukščiausių grotelių) pasirenkant grilio funkciją

 
Orkaitėje laikyti iki tol, kol paviršiaus cukrus pradės karamelizuotis (saugokitės juodų dėmių)


Išėmus iškart patiekti, Skanaus!

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...