Norit apsisaugoti nuo sunkių ligų ir pagerinti širdies veiklą? Valgykite tamsų šokoladą!

Tamsusis Šokoladas susideda iš kakavos, augalo kuris yra gausus daug
mineralų ir antioksidantų.Komerciniuose pieno šokoladuose yra kakavos
sviesto, cukraus, pieno ir nedidelis kiekis kakavos.Priešingai,
tamsus šokoladas turi daug didesnį kiekį kakavos ir mažiau cukraus.

Tamsiame šokolade yra keletas junginių, turinčių antioksidacinių savybių,
pvz.,flavanolių ir polifenolių. Antioksidantai neutralizuoja laisvuosius
radikalus ir užkerta kelią oksidacijai. Oksidacinis stresas prisideda prie
natūralaus senėjimo proceso. Laikui bėgant oksidacinio streso poveikis
taip pat gali prisidėti prie įvairių ligų, tokių kaip:

Įvairios širdies ligos
Diabetas
Parkinsono liga
Alzhaimerio liga
Vėžys
Akių ligos

Reguliariai valgant tamsų šokoladą, po 20-30 gramų per dieną, sumažėja širdies ligų tikimybė. Kai kurie iš tamsaus šokolado junginių, ypač flavanolių, veikia du pagrindinius širdies ligų rizikos veiksnius: aukštą kraujo spaudimą ir aukštą cholesterolio kiekį.Todėl nedvėjokite ir saikingai valgykite šį skanumyną kasdien!

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...