Pasta su sūriu ir špinatais

*6 porcijos

REIKĖS:

450 g PENNE makaronų

3 česnako dantukų

60 g ožkos sūrio

30 g kreminio sūrio

3/4 arbat. šaukš. druskos

0,5 arbat. šaukš. pipiro

170 g špinato lapų

2 valg. šaukš. tarkuoto parmezano 

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite PENNE makaronus. Susmulkinkite smulkintuvu česnaką, ožkos sūrį, kreminį sūrį, druską, pipirus ir 80 g špinatų, kad gautųsi vienalytė masė. 

Nupilkite nuo makaronų vandenį, atpylus truputi į stikline. Į vidutinio dydžio indą sudėkite likusius špinatus. Makaronus sudėkite pavirš špinatų, įpilkite truputi makaronų sultinio. Sudėkite sūrio padažą ant makaronų ir viską permaišykite. Paberkite druska ir pipiru pagal skonį. 

Paduokite su tarkuotu parmezanu.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...