*12 porcijų
REIKĖS:
Pagrindas:
250 g šokoladinių vaflių sausainių
2 valg. šaukš. cukraus
110 g išlydyto sviesto
Įdaras:
2 stiklinių riebios grietinėles
0,5 stiklinės pieno
34 g sublimuotų braškių
340 g balto šokolado
2 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto
Topingas:
1 stiklinės šokolado skonio padažo
7 braškių pamirkytų šokolade
16 braškių perpjautų per pusę
GAMINIMO EIGA:
Sutrupinkite sausainius. Sumaišikite juos su cukrumi ir sviestu. Gerai viską išmaišykite. Išklokite gautą masę pyragų kepimo formoje (27 cm). Kepkite orkaitėje 10 min.
Vidutinio dydžio puode sumaišykite grietinėlę, pieną ir sublimuotas braškes. Užvirkite ir nuimkite ugnies. Sutrupintą šokoladą ir vanilini ekstraktą sudėkite į puodą ir maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
Maišytuvu suplakite masę, kol uogos nepavirs koše. Supilkite masę į iškeptą pagrindą. Palaukite ko atauš ir pastatykite į šaldytuvą 3-4 h. Po to pusvalandžiui į šaldyklę.
Papilkite pyragą padažu, kad pilnai padengtu jį. Sudėkite braškes, kaip parodyta nuotraukoje.