Ravioli su sūriu rožiniame padaže

*4-6 porcijos

REIKĖS:

3 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

2 česnako dantukų

2 šalotinių svogūnų

0,5 stiklinės balto sauso vyno

0,5 arbat. šaukš. druskos

0,5 arbat. šaukš. aštrios paprikos čili

1 stiklinės pomidorų padažo

1/3 stiklinės riebios grietinėles

1 stiklinės tarkuoto parmezano

370 g ravioli su sūriu

0,5 stiklinės šviežio susmulkinto baziliko

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite ravioli (2 min mažiau nei nurodyta ant pakuotės).

Kol ravioli verda, įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų. Apkepkite susmulkintą česnaką, supjaustytus svogūnus 5-6 min. Paberkite paprika ir kepkite dar 2 min. Įpilkite vyno ir troškinkite 2 min. Įpilkite pomidorų padažą, grietinėlę ir troškinkite dar 5 min retkarčiais pamaišydami. Išimkite ravioli iš puodo ir sudėkite į keptuvę. Paberkite parmezanu (3/4 stiklinės). Viską permaišykite. 

Paduodant paberkite šviežiu baziliku ir likusiu parmezanu. 

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...