Receptai

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...

Arbūzo skonio margarita

Arbūzo skonio margarita

REIKĖS: 1/2 stiklinės tekilos 1 mažo jalapeno, plonai supjaustyto 5 stiklinių supjaustyto arbūzo be kauliukų 1/2 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių + 4 griežinėlių papuošimui jūros druskos papuošimui 1 stiklinės ledo kubikėlių + papuošimui GAMINIMO EIGA: Sumaišykite...

Cukinijos traškučiai orkaitėje

Cukinijos traškučiai orkaitėje

REIKĖS: 2 vidutinių cukinijų 1 kiaušinio 1/2 stiklinės migdolų miltų 1/4 stiklinės maltų džiuvesėlių 1/4 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 arbat. šaukš. druskos pipiro pagal skonį alyvuogių aliejaus GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustykite...

Šaldyto mango margarita

Šaldyto mango margarita

REIKĖS: 3 stiklinių šaldytų mango 1/4 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių + citrinų gabaliukų papuošimui 85 g tekilos 60 g COINTREAU likerio 3 saujelių ledo gabaliukų  jūros druskos stiklainių papuošimui GAMINIMO EIGA: Virtuvinio kombaino pagalba suplakite mango...

Avokado padažas

Avokado padažas

REIKĖS: 1 sunokusio avokado, be kauliuko ir žievės 3/4 stiklinės vandens 1/4 stiklinės extra-virgin alyvuogių aliejaus 3 valg. šaukš. citrinos sulčių 1 valg. šaukš. šviežių smulkintų krapų 1 česnako skiltelės 1/2 valg. šaukš. jūros druskos pipiro pagal skonį GAMINIMO...

Klasikinė žuvienė

Klasikinė žuvienė

REIKĖS: 1 kg lašišos 3 didelių bulvių 150 g morkų 150 g svogūnų 4 laurų lapų 1 l grietinėlės 2 saldžiųjų paprikų 2 vidutinio dydžio pomidorų druskos ir pipirų pagal skonį žalumynų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Gerai praplaukite lašišą, jeigu reikia nuvalykite nuo žvynų...

Sveikuoliškas pyragas su uogomis

Sveikuoliškas pyragas su uogomis

REIKĖS: 2 kiaušinių 200 ml kefyro 80 g pilno grūdo miltų 1 arbat. šaukš. Kepimo miltelių 250 g uogų Saldiklio pagal skonį GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Baltymus atskirai nuo tyniu suplakti iki purios, baltos masės. Atskirame indelyje sumaišyti...

Vanilinis latte

Vanilinis latte

REIKĖS: 1 espreso šitas 3/4 stiklinės pieno vanilinio sirupo pagal skonį GAMINIMO EIGA: Į jūsų mėgstamiausią puodelį įpilkite sirupo pagal skonį. Į puoduką su sirupu įpilkite espreso. Atskirame puodelyje truputi pašildytą pieną suplakite pieno plaktuvu ir atsargiai...

Vištienos kotletai su cukinijom

Vištienos kotletai su cukinijom

REIKĖS: 300 g vištienos 200 g cukinijų 2 gabalų baltos duonos 1 kiaušinio 2 valg. šaukš. augalinio aliejaus šviežių petražolių pagal skonį druskos ir pipiro pagal skonį GAMINIMO EIGA: Smulkiai supjaustykite vištieną. Maišytuvo pagalba sumaišykite duoną ir petražoles....

Baltųjų Shoepeg kukurūzų salotos 

Baltųjų Shoepeg kukurūzų salotos 

PADAŽUI REIKĖS: 1/2 stiklinės majonezo 3 plonai supjaustytų mažų svogūnų 2 valg. šaukš. Baltojo vyno acto 2 valg. šaukš. smulkiai kapotų jalapenų 2 valg. šaukš. smulkiai kapotų šviežių petražolių 1 arbat. šaukš. alyvuogių aliejaus druskos ir pipiro pagal skonį...

Citrinų keksas su imbieru

Citrinų keksas su imbieru

REIKĖS: 2 kiaušinių 2 citrinų žievės 150 g miltų 50 g imbiero 2 citrinų sulčių 150 g grietinėlės 35% 1,5 arbat. šaukš. kepimo miltelių 75 g sviesto 100 g rudojo cukraus GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kad...

Bananų duona su moliūgo sėklomis

Bananų duona su moliūgo sėklomis

REIKĖS: 180 g bananų + papuošimui puse banano 2 kiaušinių 140 g minkštos varškės 60 g ryžių miltų 60 g avižų miltų 10 g kepimo miltelių žiupselio druskos žiupsnelio vanilino 40 g moliūgų sėklų žiupsnelio cinamono GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių....

Okroška – tradicinė rusiška šalta sriuba

Okroška – tradicinė rusiška šalta sriuba

REIKĖS: 350 g virtos dešros 4 išvirtų kiaušinių 3 agurkų 4 išvirtų bulvių 10 ridikų 1 ryšulio svogūno lakštų 3 šakelių krapų 250 grietinės garstyčių pagal skonį 2 l kefyro 2 % 0,5 citrinos GAMINIMO EIGA: Kiaušinius ir bulves supjaustykite kubikėliais. Žalumynus...

Gervuogių uogienė žiemai

Gervuogių uogienė žiemai

REIKĖS: 300 g gervuogių 300 g cukraus 1-2 valg. šaukš. vandens GAMINIMO EIGA: Nuplaukite uogas. Į dideli puodą su storu dugnu sudėkite gervuoges ir užpilkite cukrumi. Nakčiai pastatykite į  šaldytuvą.  Įpilkite vandens ir pastatykite puodą ant vidutinio ugnies. Kai...

Mėlynieji amerikietiški blyneliai

Mėlynieji amerikietiški blyneliai

REIKĖS: 400 ml kefyro 1 kiaušinio 350 g miltų 100 g cukraus (žiūrėkite pagal savo skonį) 2-3 valg. šaukšt. augalinio aliejaus be kvapo 2 valg. šaukšt. mėlynosios matchos 1 arbat. šaukš. sodos 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių 1 arbat. šaukš. citrinų sulčių žiupsnelio...

Migdolinis tortas su sviestiniu kremu

Migdolinis tortas su sviestiniu kremu

PAGRINDUI REIKĖS: 35 g miltų 180 g cukraus  150 g baltymų 110 g apkeptų migdolų 100 g pieno šokolado papuošimui KREMUI NR 1 REIKĖS: 30 g miltų 120 g cukraus 50 g kiaušinių 250 ml pieno KREMUI NR 2 REIKĖS: 180 g sviesto 150 g cukraus 150 ml pieno 40 g kiaušinių...

Varškės apkepas su kriaušėm

Varškės apkepas su kriaušėm

REIKĖS: 250 g varškės 1 kiaušinio 20 g manų košės 1/2 arbat. šaukš. kepimo miltelių 1 kriaušės saldiklio pagal skonį GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišome varškę, kiaušinį, manų košę, saldiklį, kepimo miltelius, kad gautųsi vientisa masė....

Keksiukas su vyšniomis ir lazdyno riešutais

Keksiukas su vyšniomis ir lazdyno riešutais

REIKĖS: 200 g avižų 300 g kefyro 1% 2 kiaušinių 50 g sauso pieno  50 g avižų miltų 100 g džiovintų vyšnių 50 g lazdynų riešutų vanilinio ekstrakto 1 arbat. šaukš. Kepimo miltelių saldiklio GAMINOM EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Avižas užpilkite kefyru ir...

Sveikuoliškas sūrio pyragas su lazdyno riešutais

Sveikuoliškas sūrio pyragas su lazdyno riešutais

PAGRINDUI REIKĖS: 2 kiaušinio trynių 15 ml pieno 2,5% 15 g sviesto 70 g ryžių miltų Saldikio pagal skonį ĮDARUI REIKĖS: 2 kiaušinių baltymų 240 g minkštos varškės 0% 100 g varškės sūrio 30 g kukurūzų krakmolo Saldikio pagal skonį PAPUOŠIMUI REIKĖS: 50 ml pieno 2,5% 3...

Sumuštiniai su pesto padažu

Sumuštiniai su pesto padažu

REIKĖS: 2 reikelių duonos su sėklomis 1 arbat. šaukšt. sviesto 1 valg. šaukš. pesto padažo 1 gabaliuko provolone sūrio 2 pomidoro griežinėlių 1 gabaliuko sūrio sumuštiniams GAMINIMO EIGA: Nutepkite duonos rekeles iš vienos pusės ir padėkite sviestu patepta šoną ant...

Kokosų ir pistacijų rutuliukai

Kokosų ir pistacijų rutuliukai

REIKĖS: 100 g nuluptų ir apkeptų pistacijų 50 g kokosų drožlių + papuošimui 1/2 juodo šokolado 1 valg. šaukš. kokosų aliejaus Saldiklio pagal skonį GAMINIMO EIGA: Maišytuvu sumalkite pistacijas ir kokosų drožles, kad gautųsi drėgna, lipni masė. Pistacijų masę...

Vištienos sriuba

1 dėžutė konservų „Virta višta“, 1 morka, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, 0,5 stiklinės ryžių. Konservų dėžutę pašildyti, nupilti sultinį, atskiesti -vandeniu. Įdėti smulkiai sutarkuotą morką, pakepintą svogūną. Pavirinus suberti ryžius arba makaronus. Išvirti. Į...

Sūrio duona su česnkau ir petražolėm

Sūrio duona su česnkau ir petražolėm

REIKĖS: 200 g kefyro/natūralaus jogurto 4 kiaušinių 100 g avižų miltų 100 g ryžių miltų 180 g tarkuoto sūrio 2 česnako skiltelių 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių 1/2 arbat. šaukš. druskos 2 valg. šaukš. pakapotų petražolių GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180...

Ryžių pudingas su razinom ir cinamonu 

Ryžių pudingas su razinom ir cinamonu 

REIKĖS: 3 stiklinių virtų ryžių 3 stiklinių pieno 2/3 stiklinės cukraus 2 valg. šaukš. sviesto 0,5 stiklinės razinų 1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto  1 citrinos žievelės 1 arbat. šaukš. cinamono GAMINIMO EIGA: Nedideliame puode sumaišykite ryžius, pieną, cukrų ir...

Vakarienė ant skardos: lašiša ir daržovės

Vakarienė ant skardos: lašiša ir daržovės

REIKĖS: 340 g lašišos, be odos 1/4 stiklinės džiuvesėlių 2 valg. šaukš. Tarkuoto parmezano 1/4 stiklinės šviežių supjaustytų petražolių 2 didelių pomidorų, perpjautų per pusę 2 vidutinio dydžio cukinijų, perpjautų išilgai 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus GAMINIMO...

Pieno pudingas

Pieno pudingas

REIKĖS: 4,5 stiklinės pieno 1 stiklinės cukraus 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo 5 suplaktų kiaušinių trynių 2 arbat. šaukš. Vanilinio ekstrakto GAMINMO EIGA: Dideliame puode ant vidutinio ugnies įkaitinkite 4 stiklines pieno.  Indelyje sumaišykite cukrų, krakmolą, 0,5...

Mėlynių ir citrinų ledai

Mėlynių ir citrinų ledai

REIKĖS: 1 stiklinės mėlynių 0,5 stiklinės natūralaus jogurto 3 arbat. šaukš. natūralaus klevo sirupo citrinos žievelės  0,5 citrinos sulčių GAMINIMO EIGA: Maišytuve sumaišykite jogurtą, klevo sirupą, citrinos žievę, citrinos sultis. Tolygiai išdėkite gautą masę į ledų...

Veganiški blyneliai

Veganiški blyneliai

REIKĖS: 2 stiklinių miltų 3 valg. šaukš. cukraus 1 valg. šaukš. kepimo miltelių 1,5 stiklinės sojų pieno 1/3 kokosų aliejaus 1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto 4 arbat. šaukš. saulėgrąžų aliejaus Klevo sirupo/medaus/uogienės papuošti GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite...

Mėsos šiupinys

4 rauginti agurkai, 2 svogūnai, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 3 šaukštai sviesto, 100 g dešros, 100 g rūkyto kumpio, 150 g konservų „Liežuvis drebučiuose“ arba „Troškinti inkstai“, sultinio, 0,5 stiklinės grietinės. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti svieste,...

Pertrinta daržovių sriuba

1 dėžutė konservų „Troškinta jautiena“, 1 svogūnas, 1 morka, 2 šaukštai sviesto, 250 g bulvių, 250 g kopūstų, 1 stiklainis konservuotų žirnelių, 1 šaukštas miltų, 1 litras vandens, 1 litras pieno, druskos.   Svogūnus ir morkas stambiai sutarkuoti, pakepinti...

Daržovių sriuba

1 dėžutė konservų „Troškinta jautiena“, 500 g daržovių, 2 litrai vandens, 1 šaukštas sviesto. Konservų dėžutę pakaitinti. Sultinį bei riebalus nuo konservų nupilti į paruoštą kopūstų, barškėlių, pupelių ar bulvių sriubą. Mėsą sudėti į lėkštes, paduodant į stalą....

Keptos smegenys

Išėmus iš dėžutės, smegenis pavolioti miltuose ir apkepinti riebaluose. Užbarstyti žalumynais. Paduoti su bulvių koše, Smegenys grybų padaže Konservus pašildyti, sudėti į lėkštę ir užpilti grybų padažu, užbarstyti žalumynais. Paduoti su virtomis...

Liežuvis su žirneliais

Liežuvį išimti iš dėžutės, supjaustyti riekutėmis ir konservų sultinyje užvirinti. Atskirai paduoti pomidorų padažą. Konservuotus žirnelius patroškinti su sviestu ir sudėti į lėkštę aplinkui liežuvį.

Dešrelės su kopūstais

Konservus išimti iš stiklainio. Dešreles atskirti nuo kopūstų. Kopūstus pakaitinti, dešreles pakepinti riebaluose. Paduodant užbarstyti žalumynais.

Liežuvis grybų padaže

1 dėžutė konservų „Liežuvis drebučiuose“, 1 šaukštas sviesto, 1 svogūnas, 0,5 šaukšto miltų, 30 g džiovintų grybų, druskos. Konservų dėžutę pašildyti, liežuvį išimti ir supjaustyti riekutėmis. Paruošti padažą: pakepinti svieste svogūną, supilti miltus, likusį konservų...

Omletas su mėsos konservais

Tešlai: 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, 8 šaukštai pieno, druskos. 0,5 dėžutės mėsos konservų. Omletui galima naudoti visus natūralios mėsos konservus, Išimtą iš dėžutės mėsą smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į omleto tešlą. Kepti atskirus...

Paštetas drebučiuose

1 dėžutė „Paštetas „Arktika“, 2-3 virti kiaušiniai, 3 šaukštai žaliųjų konservuotų žirnelių. Drebučiams: 700 g kaulų, 150 g prieskoninių daržovių, 1,5 litro vandens, 2 lauro lapeliai, pipirų, 15 g želatinos. Paštetą gražiai išimti iš dėžutės ir supjaustyti riekutėmis....

Aptepas duonai

1 dėžutė konservų „Troškinta jautiena“, 150 g kepenų, 2 svogūnai. Nuvalytas kepenis supjaustyti, apkepinti konservų riebaluose, įpilti vandens ir uždengus patroškinti 5 min. Svogūną supjaustyti ir pakepinti konservų riebaluose. Svogūną, kepenis ir mėsą sumalti, gerai...

Salotos su liežuviu

1 dėžutė konservų „Liežuvis drebučiuose“, 300 g virtų bulvių, 200 g virtų morkų, 200 g obuolių, 2 virti kiaušiniai, pipirų, druskos, 1 stiklinė majonezo. Bulves, morkas, kiaušinį ir liežuvį supjaustyti plonais griežinėliais, obuolį plonomis skiltelėmis. Viską...

Mišrainė su mėsos konservais

1 dėžutė konservų „Troškinta jautiena“, 6 virtos bulvės, 3 rauginti agurkai, 50 g svogūnų laiškų, 2 virti kiaušiniai, 0,5 stiklinės majonezo, 1 arbatinis šaukštelis garstyčių, 1 šaukštas acto,\ Virtas bulves ir raugintus agurkus supjaustyti plonais . griežinėliais....

Trapūs paštetėliai su dešra

Tešlai: 250 g miltų, 2 tryniai, 1 kiaušinis, 100 g margarino, 2 šaukštai grietinės, mielių, cukraus. Įdarui: 300 g arbatinės dešros, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 0,5 kiaušinio, 1 šaukštas džiūvėsių, garstyčių. Ant lentos supilti miltus, sudėti susmulkintus riebalus,...

Paštetas su dešrelėmis

< 300 g miltų, kepimo miltelių, 0,5 stiklinės tarkuoto sūrio, 1 kiaušinis, 50 g margarino. 200 g dešrelių, troškinių kopūstų. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą sūrį ,Margariną ir kiaušinį gerai suminkyti, kad tešla būtų vientisa. Paskui iškočioti. Apkepo indą...

Mielinis vyniotinis su dešra

250 g miltų, 0,5 stiklinės pieno, mielių, 2 šaukštai taukų, druskos. Įdarui: 1 šaukštas riebalų, 2 šaukštai miltų, t šaukštas pomidorų tyrės, 100 g arbatinės dešros, Mieles ištrinti, įdėti cukraus, įpilti truputį pieno ir miltų, užmaišyti ir pastatyti, kad pakiltų....

Bulvių kukuliai su dešra

1 kg virtų bulvių, 300 g miltų, 1 kiaušinis, druskos. Įdarui: 250 g arbatinės dešros, 1 sena bandelė, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, druskos, pipirų. Užpylimui: 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas maltų džiūvėsių. Virtas bulves sumalti, sudėti miltus, druską ir suminkyti....

Kepeninės dešros kukuliai

100 g kepeninės dešros, 1 kiaušinis, 1 bandelė, druskos, pipirų, mairūno. Bandelę išmirkyti. Kepeninę dešrą, bandelę ir kiaušinį suminkyti, pasūdyti, sudėti prieskonius. Daryti mažus, apvalius kukulaičius, pavolioti džiūvėsiuose, dėti į verdantį sultinį....

Virtas vyniotinis

250 g virtų bulvių, 250 g miltų, 50 g margarino, 1 kiaušinis, 100 g kepeninės dešros. Virtas bulves sumalti, sudėti miltus, margariną, kiaušinį, druską ir suminkyti. Tešlą iškočioti, patepti kepenine dešra ir susukti vamzdeliu. Supjaustyti 5 cm ilgio gabalais,...

Didžkukuliai su dešra

1-2 kg bulvių, 2 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, Įdarui: 200 g arbatinės dešros, 1 kiaušinis, t bandelė, 2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto, druskos, pipirų. Užpylimui: 50 g lašinukų. Bulves sutarkuoti, nusunkti, sudėti miltus, kiaušinį, druską ir gerai suminkyti. Įdarą...

Įdarytos bulvės

1 kg vidutinio dydžio bulvių. Įdarui: 300 g arbatinės dešros, 1 bandelė, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, 0,5 šaukšto riebalų, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinės, 1 šaukštas miltų. Neluptas bulves apvirinti. Dar kietokas bulves nulupti, nupjauti apačią ir išskobti...

Veršienos krūtinėlė, įdaryta dešrelėmis

1 kg veršienos krūtinėlės, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 0,5 stiklinės grietinės, 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų, druskos, 4 dešrelės. iš krūtinėlės išimti kaulus, išmušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Dešreles nuplauti, dėti ant krūtinėlės, susukti...

Pupelės su dešra

300 g pupelių, 500 g obuolių, 0,5 stiklinės razinų, 1 svogūnas, pipirų, muškato riešuto, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas maltų džiūvėsių, 250 g arbatinės dešros. Pamerktas iš vakaro pupeles išvirti, pasūdyti, sudėti prieskonius, razinas ir nuluptus, kubeliais...

Ryžių ir dešros maltinukai

300 g ryžių, 100 g arbatinės dešros, 1 kiaušinis, džiūvėsių, riebalų. Ryžius biriai išvirti. Dešrą smulkiai supjaustyti. Ryžius, dešrą ir kiaušinį suminkyti, galima įpilti truputį džiūvėsių. Daryti apvalius maltinius, apvolioti džiūvėsiuose. Kepti karštuose...

Pakepintos bulvės su dešra

500 g bulvių, 3 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, 200 g arbatinės dešros, petražolių lapelių, druskos. Bulves nuskusti ir stambiai sutarkuoti. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste, sudėti į platų puodą, sukrėsti bulves, pasūdyti, uždengti ir nuolat pakratant 5...

Troškinta jautiena su dešrelėmis

700 g jautienos mėsos be kaulo (šlaunies), 3-4 dešrelės, 2 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, 100 g prieskoninių daržovių, 1 arbatinis šaukštelis miltų, pipirų, lauro lapelis. Prieskonines daržoves ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti „riebaluose. Jautieną mėsą...

Bulvės su dešra garstyčių padaže

1,5 kg bulvių, 200 g arbatinės dešros, 1 šaukštas sviesto. Padažui: 1 šaukštas miltų, 0,5 litro pieno, 2 šaukštai garstyčių, pipirų, muškato riešuto, Nuluptas bulves išvirti, supjaustyti riekutėmis. Padažui sviestą pakepinti su miltais, atskiesti pienu, įdėti druskos,...

Troškinti kopūstai su dešra

1 kg kopūstų, 300 g arbatinės dešros, 2 svogūnai, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas miltų, kmynų, druskos, cukraus, acto. Žalius kopūstus smulkiai supjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu, įberti kmynų, druskos ir uždengus pavirinti. Svogūnus smulkiai sukapoti, dešrą...

Žirnių maltiniai su dešra

200 g žirnių, druskos, pipirų, Mairūno, 100 g virtų bulvių, 1 kiaušinis, 2 šaukštai maltų džiūvėsių, 100 g arbatinės dešros. Išmirkytus žirnius išvirti ir sumalti. Į žirnienę sudėti virtas, tarkuotas bulves, maltus džiūvėsius, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai...

Lietiniai su kepenine dešra

Tešlai: 2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 200 g | miltų, druskos. Įdarui: 300 g kepeninės dešros, 3 šaukštai grietinės, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, druskos, pipirų. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti svieste, sudėti kepeninę dešrą, grietinę, druską, pipirus ir...

Kepta bulvių tyrė su dešra

1 kg bulvių, 1 stiklinė pieno, 2 kiaušiniai, 100 g arbatinės dešros, 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto sūrio, pipirų, muškato riešuto, Bulves išvirti, sugrūsti, supilti karštą pieną ir gerai išsukti, Dešrą smulkiai supjaustyti. Į bulvių tyrę sudėti trynius, dešrą,...

Dešros sriuba

2 litrai sultinio, 2 svogūnai, 2 riekutės duonos, 1 šaukštas sviesto, 50 g lašinukų, 250 g kraujinės dešros, druskos. Sultinyje išvirti pakepintas riebaluose duonos riekutes ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Pertrinti per sietelį. Keptuvėje paspirginti lašinukus,...

Salierų sriuba su dešra

2 salierai, 300 g bulvių, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 250 g arbatinės dešros, druskos, 1 stiklinė grietinės. Salierus nulupti ir, smulkiai supjausčius, patroškinti su sviestu. Sudėti kubeliais supjaustytas bulves, užpilti vandeniu ir virti 30 min. Baigiant...

Pertrinta bulvių sriuba su dešra

2 litrai sultinio, 500 g bulvių, 2 svogūnai, 300 g dešros, Į sultinį sudėti smulkiai supjaustytas bulves, svogūnus ir prieskonines žoles. Išvirus pertrinti ir dar sykį užvirinti. Kraujinę dešrą (zelcą) supjaustyti kubeliais, sudėti į sriubą ir 10 min. pavirinti....

Dešra svogūnų padaže

500 g rūkytos dešros, Padažui: 2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, druskos, cukraus, acto. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste, įberti miltus, atskiesti sultiniu ir pavirinti. Pasūdyti, įpilti acto, cukraus. Dešrą nuplauti, supjaustyti...

Tešloje kepta dešra

1 kiaušinis, 1 šaukštas maltų džiūvėsių, 1 šaukštas tarkuoto sūrio, riebalų kepimui, 250 g dešros („Mėsos duona"). Dešrą supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinį su druska suplakti. Dešros riekutes pamirkyti kiaušinyje, pavolioti džiūvėsiuose, sumaišytuose su...

Dešrelės pomidorų padaže

Padažui: 200 g pomidorų arba 2 šaukštai pomidorų tyrės, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 0,5 stiklinės sultinio, 1 šaukštas miltų. 500 g dešrelių. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestu, sudėti supjaustytus pomidorus arba...

Omletas su dešrelėmis

Tešlai: 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, 8 šaukštai pieno, druskos, 2 šaukštai sviesto. Įdarui: 200 g dešrelių, 2 šaukštai grietinės. Kiaušinius suplakti su pienu, sudėti miltus, druską: Gerai išplaktą tešlą pilti į keptuvėje gerai įkaitintus riebalus, iškepti 4...

Skrebučiai su dešrelėmis

Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas garstyčių, 0,5 stiklinės sultinio, 1-2 šaukštai grietinės, druskos. 0,5 pyrago batono, 1 šaukštas sviesto, 6 dešrelės. Pyrago .batoną supjaustyti riekutėmis ir nupjauti plutas. Dešreles nulupti, perpjauti...

Apkeptos dešrelės

500 g dešrelių (sardelių) 1 šaukštas garstyčių, 1 kiaušinis, 1 šaukštas maltų džiūvėsių. Dešreles nulupti, išilgai įpjauti, pjūvį patepti garstyčiomis ir suspausti. Pamirkyti plaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsiuose ir apkepinti karštuose riebaluose. Paduoti su...

Agurkai ir dešra ant lazdelės

400 g agurkų, 1 šaukštas 905 acto, lauro lapelis, keli pipirai, druskos, 1 stiklinė vandens, 200 g arbatinės dešros, garstyčių. Tešlai: 4 šaukštai pieno, 3 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 1 šaukštas taukų, druskos. Nuplautus agurkus nulupti ir supjaustyti 1,5 cm storio...

Dešrelės ant lazdelės

300 g dešrelių (sardelių), 200 g lašinukų, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas maltų džiūvėsių, druskos, Dešreles nulupti ir supjaustyti storais griežinėliais. Lašinukus supjaustyti riekutėmis-kvadratėliais. Ant plonos medinės lazdelės sumauti pakaitom dešreles ir lašinukus....

Dešra kiaušinių padaže

Padažui: 2 kiaušiniai, 1 raugintas agurkas, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai aliejaus, 1 svogūnas, 0,5 stiklinės vyno. 300 g arbatinės dešros. Svogūną smulkiai supjaustyti. Actą, aliejų, cukrų, druską, garstyčias ir vyną suplakti, sudėti svogūnus, smulkiai supjaustytus...

Dešros aptepas duonai

200 g arbatinės dešros, 1 svogūnas, 0,5 silkės, 100 g sviesto. Silkę išmirkyti, išimti kaulus ir nulupti. Dešrą, silkę ir svogūną sumalti arba smulkiai sukapoti. Sviestą išsukti, sudėti dešros masę, gerai išmaišyti.

Dešra kefyro padaže

1 stiklinė kefyro, 2 šaukštai majonezo, acto, cukraus, druskos, 250 g arbatinės dešros. Kefyrą ir majonezą suplakti, įpilti acto, druskos, cukraus. Dešrą supjaustyti mažais kubeliais ir užpilti padažu, užbarstyti supjaustytais žalumynais.

Pomidorų ir dešrelių salotos

300 g dešrelių, 300 g pomidorų, 2 svogūnai, acto, druskos, cukraus, pipirų. Dešreles nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Pomidorus supjaustyti skridinėliais, svogūnus kubeliais. Viską sumaišyti, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti actu ir...

Salotos su raugintais kopūstais

200 g raugintų kopūstų, 1 obuolys, 1 morka, 2 svogūnai, 200 g riebios rūkytos dešros, 0,5 stiklinės aliejaus, cukraus. Raugintus kopūstus smulkiai supjaustyti. Morkas ir obuolius stambiai sutarkuoti, o dešrą ir svogūną smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti, užpilti...

Salotos su dešra

200 g arbatinės dešros, 200 g virtų bulvių, 200 g raugintų agurkų, 1 raugintas arba žalias rūgštus obuolys, 2 svogūnai, 1 stiklinė majonezo. Dešrą, agurkus, bulves, obuolius ir svogūnus supjaustyti plonais šiaudeliais, sumaišyti ir pasūdyti. Užpilti...

Vyniotiniai-paštetėliai su kumpiu

Tešlai: 250 g miltų, 125 g margarino, 1 kiaušinis, 1 šaukštas 905 acto, druskos. Įdarui: 300 g virto kumpio, 1 svogūnas, 1 šaukštas pomidorų tyrės, 2 šaukštai sultinio, garstyčių, petražolių. Tešla paruošiama taip pat, kaip ir paštetui su kumpiu. Įdarui galima naudoti...

Paštetas su kumpiu

Tešlai: 250 g miltų, 125 g margarino, 1 kiaušinis, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas 995 acto, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos. Įdarui: 250 g virto kumpio, 4 kiaušiniai arba 4 šaukštai grietinės. Miltus supilti ant lentos, margariną susmulkinti ir paskleisti miltuose....

Bandelės su kumpiu

Tešlai: 300 g miltų, 15 g mielių, cukraus, 0,5 stiklinės pieno, 2 tryniai, 1 šaukštas margarino. Įdarui: 300 g virto kumpio, 1 svogūnas, 1 šaukštas maltų džiūvėsių, 0,5 šaukšto sviesto, druskos, pipirų. Užmaišyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų, tada įmušti...

Pupelės su rūkyta šonine

300 g pupelių, 100 g rūkytos šoninės, 150 g arbatinės dešros. Padažui: 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai pomidorų tyrės, druskos, raudonųjų pipirų, cukraus. Pupeles iš vakaro pamerkti, išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko. Rūkytą šoninę išvirti...