Sviestinė vištiena

Sviestinė vištiena

REIKĖS: 500 g vištienos šlaunų be kaulų ir odos 2 valg. šaikš. augalinio aliejaus 1 didelio susmulkinto svogūno 3 susmulkintų česnako skiltelių 1 žalios saldžios susmulkintos paprikos 1 sutarkuoto nykščio dydžio imbiero 2 valg. šaikš. garam masala prieskonių 3 valg....

Indiška duona Naan keptuvėje 

Indiška duona Naan keptuvėje 

REIKĖS: 250 g miltų 100 ml graikiško natūralaus jogurto 100 ml šilto vandens 1 arbat. šaukš. sausų mielių  0.5 arbat. šaukš. cukraus 0,5 arbat. šaukš. druskos 0,5 arbat. šaukš. Kepimo miltelių GAMINIMO EIGA: Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį ir...

Makaronai su pesto iš brokolių

Makaronai su pesto iš brokolių

REIKĖS: 300 g brokolių 300 g makaronų 1 valg. šaukš. kedro riešutų  1 baziliko šakelės 1 česnako skiltelės 2 valg. šaukš. tarkuoto parmezano 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus 50 g rūkytos supjaustytos pankette 200 g vynuoginių pomidorų supjaustytų per pusę GAMINIMO...

Sviestinė vištiena

Sviestinė vištiena

REIKĖS: 500 g vištienos šlaunų be kaulų ir odos 2 valg. šaikš. augalinio aliejaus 1 didelio susmulkinto svogūno 3 susmulkintų česnako skiltelių 1 žalios saldžios susmulkintos paprikos 1 sutarkuoto nykščio dydžio imbiero 2 valg. šaikš. garam masala prieskonių 3 valg....

Indiška duona Naan keptuvėje 

Indiška duona Naan keptuvėje 

REIKĖS: 250 g miltų 100 ml graikiško natūralaus jogurto 100 ml šilto vandens 1 arbat. šaukš. sausų mielių  0.5 arbat. šaukš. cukraus 0,5 arbat. šaukš. druskos 0,5 arbat. šaukš. Kepimo miltelių GAMINIMO EIGA: Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį ir...

Makaronai su pesto iš brokolių

Makaronai su pesto iš brokolių

REIKĖS: 300 g brokolių 300 g makaronų 1 valg. šaukš. kedro riešutų  1 baziliko šakelės 1 česnako skiltelės 2 valg. šaukš. tarkuoto parmezano 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus 50 g rūkytos supjaustytos pankette 200 g vynuoginių pomidorų supjaustytų per pusę GAMINIMO...

Vasarinės kreminės vaisių salotos

Vasarinės kreminės vaisių salotos

REIKĖS: 1,5 puodelio 1 % pieno  1/4 puodelio cukraus 1,5 valg. šaukš. Kukurūzų krakmolo  2 arbat. šaukš. vanilės 260 g šviežių braškių 159 g šviežių mėlynių 135 g šviežių gervuogių 190 g konservuotų mandarinų arba apelsinų be sulčių 150 g ananasų gabalėlių 170 g...

Avižų košė orkaitėje su avietėm

Avižų košė orkaitėje su avietėm

REIKĖS: 45 g avižų košės 1/2 arbat. šaukš. kepimo miltelių 100 ml pieno (galima augalinio) 50 g natūralaus jogurto 1 arbat. šaukš. kakavos miltelių  1 arbat. šaukš. riešutų pastą priedai: avietės, juodasis šokoladas   GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 180...

Soda ir kepimo milteliai

Soda ir kepimo milteliai

Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...

Avokado nauda

Avokado nauda

KAS YRA TAS AVOKADAS? Avokadas - tai senovinio medžio, kurio mokslinis pavadinimas yra PERSEA AMERICANA, vaisius. Visame pasaulyje jisai vertinimas dėl jo didelės maistinės. Avokadas yra labai populiarus tarp sveiko maisto mėgėjų, dažnai jį vadina «superfood» dėl jo...

Spanguolių nauda

Spanguolių nauda

Spanguolės - nuostabios uogos, kurios yra išgarsėjusios savo naudingom savybėm. Straipsnyje išnagrinėsime naudingas savybes ir  valgymo ypatybes. KUO SKIRIASI SPANGUOLĖS NUO BRUKNIŲ Jeigu išversti žodį "spanguolė" iš lotynų kalbos, tai  mes gausime...

Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis. Populiariausias – rafinuotas cukrus. Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba...

RŪKYTA MĖSA

Konservavimas druska ir dūmais žinomas jau nuo senovės. Tai paprasčiausias būdas | mėsos gaminiams išlaikyti, kartu pagerinant jų skonį.    Konservuojant šiuo būdu, pirmiausia produktas sūdomas. Druska ištraukia iš mėsos skystį, sausina ją, džiovina. Be to,...

Soda ir kepimo milteliai

Soda ir kepimo milteliai

Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...

Juodieji ryžiai – sveika alternatyva

Juodieji ryžiai – sveika alternatyva

Kinijoje ši ryžių rūšis buvo vadinama uždraustąja, šiuos ryžius                                                                                                                         galėjo valgyti tik aukščiausio rango žmonės. Ryžių rūšių yra labai daug!            ...

Užkalnio „Tradiciniai“ koldūnai virimui ir kepimui

Užkalnio „Tradiciniai“ koldūnai virimui ir kepimui

Sudėtis: Tešla ( 60%): aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, rūgpienis, liesa varškė, cukrus, druska, tešlos kildinimo medžiaga: maistinė soda. Mėsos įdaras (40%): kiauliena (68%), vanduo, svogūnai, druska, prieskoniai. Paruošimas: Šaldytus koldūnus sudėkite į...

Tarkuotų bulvių didžkukuliai su mėsos įdaru

Tarkuotų bulvių didžkukuliai su mėsos įdaru

Sudėtis : Bulvių masė (80%): bulvių tarkis (62,7%), virtos bulvės (31,2%), bulvių krakmolas, druska, antioksidantas: askorbo rūgštis. Mėsos įdaras (20%): kiauliena (51,3%), lašiniai (27,2%), bulvių dribsniai, vanduo, džiovinti svogūnai, juodieji pipirai, druska,...

Kavos pupelės Tonino Lamborghini „Platinum“

Kavos pupelės Tonino Lamborghini „Platinum“

Tai aukščiausios kokybės itališka kava, kurios sudėtyje tik pačios geriausios, kruopščiai atrinktos ir meistriškai paskrudintos pupelės. Jai būdingas švelnus, kreminis skonis ir aksominė kavos puta. Kavos gaminimo procesas yra nuolat tikrinamas ekspertų siekiant...

Valgomoji soda

Valgomoji soda

Maistinė soda. Sumaišyta su grietine, kefyru, citrinų sultimis ar kita rūgšties turinčia medžiaga, naudojama kepiniuose kaip kildinamoji medžiaga. Sudedamosios dalys Natrio bikarbonatas (soda). Maisto priedai E500 Laikymo sąlygos Laikyti sausoje, vėsioje vietoje....