REIKĖS:
1 svogūno
2 dantukų česnako
200 g ryžių skirtų risotto
1 l daržovių sultinio
300 g vynuogynių pomidorų
GAMINIMO EIGA:
Perpjaukite pomidorus per pusę. Nutepkite kepimo skardą aliejumi, sudėkite pomidorų puseles viduriuku į viršų, paberkite druska ir pipiru. Įkaitintoje orkaitėje iki 140 laipsnių kepkite 35-40 minučių.
Kol kepa pomidorai, supjaustykite svogūną ir apkepkite keptuvėje ant aliejaus 5-8 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką ir ji kartu apkepkite 1 minutę su svogūnu. Įberkite ryžius, užpilkite sultiniu(sultinys turi uždengti ryžius), viską išmaišykite. Ryžius gaminkite 30 min., gaminimo eigoje stebėkite sultinio kiekį keptuvėje, jeigu jo bus maža, pilkite dar ir nepamirškite maišyti, kad ryžiai nepriliptu prie dugno.
Nuimkite rizotto nuo ugnies, paberkite druska ir pipiru, sudėkite pomidorus(truputi palikite papuošti) ir pesto. Viską išmaišykite. Pateikdami, papuoškite pomidorais.