Šakšuka su fetos sūriu, alyvuogėmis ir paprikomis

*4 porcijos

REIKĖS:

2 arbat. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos

1 arbat. šaukš. maltų kmynų

1/4 arbat. šaukš. «Marash» raudonųjų pipirų

1 plonai supjaustyto svogūno 

2 plonai supjaustytų česnako skiltelių

1 plonai supjaustytos raudonosios paprikos 

1 plonai supjaustytos geltonosios paprikos 

1 skardinės pomidorų

druskos pagal skonį

115 g trupinto fetos sūrio

1/3 stiklinės alyvuogių be kauliukų

4 didelių kiaušinių

stambiai supjaustytų kalendrų papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įberkite rūkytos paprikos, kmynus ir «Marash» pipirų, kepkite 30-60 sekundžių, kad pražystų prieskoniai.

Suberkite svogūną ir kartkartėmis pamaišydami kepkite 3 minutes. Įberkite česnako, raudonųjų ir geltonųjų pipirų ir kepkite kartkartėmis pamaišydami 15 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės.

Dubenyje rankomis suskaidykite pomidorus. Įpilkite juos į keptuvę ir virkite 5 minutes. Paragaukite ir įberkite daugiau druskos, jei norite.

Šaukšto pagalba keptuvėje padarykite 4 įdubas.

Kiaušinius įplakite į įdubimus. Atsargiai, kad nesudaužyti trynio. 

Pabarstykite fetos sūriu ir alyvuogėmis aplink kiaušinius. Uždenkite keptuvę ir troškinkite ant vidutinio ugnies 8 minutes arba tol, kol baltymai sustings, o tryniai vis dar bus minkšti. 

Papuoškite kalendros lapeliais ir paduokite.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...

Arbūzo skonio margarita

Arbūzo skonio margarita

REIKĖS: 1/2 stiklinės tekilos 1 mažo jalapeno, plonai supjaustyto 5 stiklinių supjaustyto arbūzo be kauliukų 1/2 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių + 4 griežinėlių papuošimui jūros druskos papuošimui 1 stiklinės ledo kubikėlių + papuošimui GAMINIMO EIGA: Sumaišykite...