*4 porcijos
REIKĖS:
425 g konservuotų pupelių(praplaukite)
180 g tūno alyvuogių aliejuje (nupilkite ir pradžiovinkite)
2 valg. šaukš. citrinų sulčių
1 valg. šaukš. kaparių (pradžiovintų ir supjaustytų)
1 arbat. šaukš. garstyčių
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 stiklinių gražgarsčių
1 mažo raudongūžio kopūsto, supjaustyto gabaliukais po 5 cm
1 pekinų kopūsto, supjaustyto gabaliukais po 5 cm
0,5 stiklinės šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA:
Dideliame inde sumaišykite citrinų sultys, kaparius ir garstyčias. Plakite ir po truputi pilkite alyvuogių aliejų. Paberkite druska ir vėl viską permaišykite.
Sudėkite pupeles į indą ir suminkikyte šaukštu. Paskui įdėkite tūną ir viską permaišykite.
Sudėkite į indą gražgarsčius, kopūsto gabaliukus, pekinų kopūstų gabaliukus, petražolės lapus ir 0,5 šaukš. druskos. Išmaišykite salotas rankom, pakeldami nuo dugno padažą, kad jisai pasiskirstytų po visas salotas.