Salotos su šviežiais persikais

*4-6 porcijos

REIKĖS:

1-2 didelių persikų, plonai supjaustytų 

1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

2 valg. šaukš.  raudono vyno acto

1 valg. šaukš. medaus

1 valg. šaukš. garstyčių

1 svogūno

0,5 stiklinės pekano riešutų

110 g sutrupinto rūkytos gaudos sūrio

150 g gražgarsčių

Druskos ir pipiro pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, actą, medų ir garstyčias, smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirą. Uždenkite dangčių ir pakratykite (padažą galima pagaminti dieną prieš ir laikyti šaldytuve).

Į salotų lėkštę sudėkite plonai supjaustytus persikus, pekano riešutus, gaudos sūrį ir nuplautas gražgarstes. Papilkite padažu, viską išmaišykite ir paduokite. 

 

Salotos su  šviežiais persikais. Salotos su šviežiais, sočiais persikais ir saldžių padažu, kurio pagrindas medus ir actas. 

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...