Smidrai paprastai ir greitai

Pasimėgaukite natūraliu smidrų skoniu.

Ingredientai

Vienas rišulėlis smidrų

Viena nedidelė citrina

Sviestas arba alyvuogių aliejus

Žingsniai


Smidrus perplauname šaltu tekančiu vandeniu. Kotelių apačias galima šiek tiek nupjauti ar nulaužyti.

Plačiame puode arba keptuvėje užviriname nedidelį kiekį vandens (2-3 cm nuo dugno)

 Įsitikinę, kad vanduo jau verda, pasūdome bei sudedame smidrus

Apverdame apie 3-4 minutes

Apvirtus smidrus iš karto išgriebiame, nepaliekame jų karštame vandenyje. Sudedame į patiekimui skirtą lėkštę, sulaistome citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi (arba pabarstome mažais gabaliukais sviestą)

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...