Sriubos nauda organizmui

Sriuba – tai lengvas, skrandžio neapsunkinantis patiekalas, kuris turi daug gerų savybių, todėl yra itin vertinamas, o mitybos specialistai netgi teigia, kad sriuba turi gydomųjų savybių. Kaip yra žinoma, sriuba yra skystas maistas, paprastai tiekiamas šiltas, net šaltas arba karštas, tačiau labiausiai vertinamos yra pastarosios

Dauguma žmonių retai mėgaujasi sriuba, tačiau veltui, nes organizmas, iš maisto patiekalų, lengviausiai įsisavina sriubą, taip apsirūpindamas vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir pan.

Sriubos nauda mūsų organizmui:

Sriubos sušildo šaltu, lietingu oru. Tokiu būdu sriubos stiprina imunitetą ir padeda nesusirgti peršalimo ligomis;
Palengvina virškinimo procesus, gerina žarnyno veiklą;
Aktyvuoja medžiagų apykaitą;
Pasotina, tačiau neapsunkina skrandžio, todėl galimybė persivalgyti sumažėja;
Turi deginančių riebalus aminorūgščių, todėl tinka ir metant svorį;
Palaiko organizme skysčių santykį, todėl žmonėms, geriantiems mažai vandens, sriuba – puiki išeitis.
Be viso to, sriubas galima pritaikyti tam tikrų ligų atveju. Pavyzdžiui, kuomet žmogus yra peršalęs ar kamuoja kosulys, padėti gali vištienos sultinys, nes jame yra amino rūgšties cisteino, kuris palengvina atsikosėjimą ar sušvelnina nemalonius pojūčius. Jeigu yra padidėjęs cholesterolis, jį sumažinti gali padėti lęšių sriuba. Nervus geriausiai ramina mėsos sultinio pagrindu virtos sriubos, nes jose yra B grupės vitaminų. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, puikiai tiks kruopų sriubos, na, o jeigu sergama tulžies ar kepenų ligomis – tinka be mėsos virti barščiai, kopūstų sriuba ar pieniškos sriubos.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...