Sriubos nauda organizmui

Sriuba – tai lengvas, skrandžio neapsunkinantis patiekalas, kuris turi daug gerų savybių, todėl yra itin vertinamas, o mitybos specialistai netgi teigia, kad sriuba turi gydomųjų savybių. Kaip yra žinoma, sriuba yra skystas maistas, paprastai tiekiamas šiltas, net šaltas arba karštas, tačiau labiausiai vertinamos yra pastarosios

Dauguma žmonių retai mėgaujasi sriuba, tačiau veltui, nes organizmas, iš maisto patiekalų, lengviausiai įsisavina sriubą, taip apsirūpindamas vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir pan.

Sriubos nauda mūsų organizmui:

Sriubos sušildo šaltu, lietingu oru. Tokiu būdu sriubos stiprina imunitetą ir padeda nesusirgti peršalimo ligomis;
Palengvina virškinimo procesus, gerina žarnyno veiklą;
Aktyvuoja medžiagų apykaitą;
Pasotina, tačiau neapsunkina skrandžio, todėl galimybė persivalgyti sumažėja;
Turi deginančių riebalus aminorūgščių, todėl tinka ir metant svorį;
Palaiko organizme skysčių santykį, todėl žmonėms, geriantiems mažai vandens, sriuba – puiki išeitis.
Be viso to, sriubas galima pritaikyti tam tikrų ligų atveju. Pavyzdžiui, kuomet žmogus yra peršalęs ar kamuoja kosulys, padėti gali vištienos sultinys, nes jame yra amino rūgšties cisteino, kuris palengvina atsikosėjimą ar sušvelnina nemalonius pojūčius. Jeigu yra padidėjęs cholesterolis, jį sumažinti gali padėti lęšių sriuba. Nervus geriausiai ramina mėsos sultinio pagrindu virtos sriubos, nes jose yra B grupės vitaminų. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, puikiai tiks kruopų sriubos, na, o jeigu sergama tulžies ar kepenų ligomis – tinka be mėsos virti barščiai, kopūstų sriuba ar pieniškos sriubos.

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Maisto produktai, kuriuose nėra mėsos

Kai žmogus nusprendžia tapti vegetaru, jis privalo atsisakyti gyvulinės kilmės produktų. Tačiau neretai atsitinka ir taip, jog žmogus net nenutuokia, jog tokius produktus valgo. Pristatysime keletą maisto produktų, kurie nėra laikomi vegetariškais, nors juose ir nėra...

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergines reakcijas sukeliantys maisto produktai

Alergiją maistui dažniausiai sukelia vištų kiaušiniai, karvių pienas, kviečiai, sojos, žuvys, vėžiagyviai, riešutai. Dalis vaikų ir suaugusiųjų negali valgyti tam tikrų javų, daržovių ir vaisių. Kiekvienoje šalyje alergenai priklauso nuo mitybos įpročių, vartojamų...

Sulčių cheminė sudėtis

Sulčių cheminė sudėtis

Biochemikai nustatė, kad sultyse esama beveik visų svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Vandens jose yra 80-95 %. Tai nėra maisto produktas, bet sulčių vandens žmogaus organizmui itin reikia. Jis, kaip teigia mokslininkai, aktyvina skrandžio ir žarnyno...

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Svarbiausios sulčių gaminimo taisyklės

Kad sultys būtų geros ir sektųsi darbas, reikia griežtai laikytis technologinių reikalavimų ir taisyklių. Vartoti tik tinkamą žaliavą. Geras sultys galima gauti tik iš žaliavos, kuri atitinka valstybinių standartų reikalavimus, t.y., tam tikros masės būdingos veislei...

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas – kas tai?

Veganizmas plito pamažu: iš pradžių tapo populiarus vegetarizmo (tik mėsos produktų atsisakymo) propagavimas, vėliau bet kokių gyvūninės kilmės riebalų atsisakymas. Veganizmas yra laikomas ir mityba, kuomet maitinamasi vien augaliniu maistu ir gyvenimo būdu, nes šios...

Brangiausia pasaulio sriuba

Brangiausia pasaulio sriuba

Atrodo, jog pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti, tačiau yra vienas bet! Į vieną iš kainų rekordininkų pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“ („Budos šuolis per sieną). Jeigu norite paragauti šios sriubos, Jums nereiks vykti į Kiniją, šia sriuba...