Sriubos nauda organizmui

Sriuba – tai lengvas, skrandžio neapsunkinantis patiekalas, kuris turi daug gerų savybių, todėl yra itin vertinamas, o mitybos specialistai netgi teigia, kad sriuba turi gydomųjų savybių. Kaip yra žinoma, sriuba yra skystas maistas, paprastai tiekiamas šiltas, net šaltas arba karštas, tačiau labiausiai vertinamos yra pastarosios

Dauguma žmonių retai mėgaujasi sriuba, tačiau veltui, nes organizmas, iš maisto patiekalų, lengviausiai įsisavina sriubą, taip apsirūpindamas vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir pan.

Sriubos nauda mūsų organizmui:

Sriubos sušildo šaltu, lietingu oru. Tokiu būdu sriubos stiprina imunitetą ir padeda nesusirgti peršalimo ligomis;
Palengvina virškinimo procesus, gerina žarnyno veiklą;
Aktyvuoja medžiagų apykaitą;
Pasotina, tačiau neapsunkina skrandžio, todėl galimybė persivalgyti sumažėja;
Turi deginančių riebalus aminorūgščių, todėl tinka ir metant svorį;
Palaiko organizme skysčių santykį, todėl žmonėms, geriantiems mažai vandens, sriuba – puiki išeitis.
Be viso to, sriubas galima pritaikyti tam tikrų ligų atveju. Pavyzdžiui, kuomet žmogus yra peršalęs ar kamuoja kosulys, padėti gali vištienos sultinys, nes jame yra amino rūgšties cisteino, kuris palengvina atsikosėjimą ar sušvelnina nemalonius pojūčius. Jeigu yra padidėjęs cholesterolis, jį sumažinti gali padėti lęšių sriuba. Nervus geriausiai ramina mėsos sultinio pagrindu virtos sriubos, nes jose yra B grupės vitaminų. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, puikiai tiks kruopų sriubos, na, o jeigu sergama tulžies ar kepenų ligomis – tinka be mėsos virti barščiai, kopūstų sriuba ar pieniškos sriubos.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...