Šviežių kopūstų sriuba

500 g rūkytos mėsos, 1 kopūsto gūžė, 1 morka, 1 svogūnas, 1 petražolės šaknis, 2 šaukštai pomidorų tyrės, lauro lapelis, pipirų, 0,5 šaukšto miltų, 0,5 šaukšto sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 3,5 litro vandens,

Mėsą gerai nuplauti, užpilti šaltu vandeniu, sudėti prieskonius ir išvirti. Kopūstus smulkiai supjaustyti, tarp rankų sutrinti, pabarstant druska, ir sudėti į sultinį. Kartu sudėti sutarkuotas, riebaluose pakepintas morkas, petražoles ir svogūnus. Kai daržovės išvirs, supilti pomidorų tyrę ir svieste pakepintus miltus. Paduodant užbalinti grietine.

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

REIKĖS: 100 g sviesto 100 g juodojo šokolado 100 g šviesaus rudojo cukraus 3 dideli kiaušiniai 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 g miltų grietinėlės / vanilinių ledų (patiekti su) GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Sviestą ir šokoladą sudėkite į karščiui...

Citrininė vištiena su parmezanu

Citrininė vištiena su parmezanu

REIKĖS: 4 vidutinio dydžio vištienos filė Aliejus kepimui 1 vidutinio dydžio kiaušinis 1 šaukštas itališkų žolelių prieskonių 3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio 3 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštelis pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g sviesto 2 skiltelės česnako...

Kalėdinis skruzdelynas

Kalėdinis skruzdelynas

Skruzdelynui reikės: 4 kiaušinių 4 šaukštų grietinės 4 stiklinių miltų žiupsnelio druskos 1 šaukšto degtinės aliejaus kepti 1 stiklinės natūralaus medaus 200 gramų įvairių riešutų 4 šaukštų aguonų 4 šaukštų kokoso drožlių GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, gretinę, druską ir...

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

24cm skersmens tortui REIKĖS: 100 gramų sviesto 1 stiklinės rudojo cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 4 stiklinių miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių šildančių prieskonių (malto kardamono, cinamono, imbiero) žiupsnelio druskos Kremui reikės: 500 mililitrų riebios...