Tarkuotų bulvių didžkukuliai su mėsos įdaru
Tarkuotų bulvių didžkukuliai su mėsos įdaru

Sudėtis : Bulvių masė (80%): bulvių tarkis (62,7%), virtos bulvės (31,2%), bulvių krakmolas, druska, antioksidantas: askorbo rūgštis.
Mėsos įdaras (20%): kiauliena (51,3%), lašiniai (27,2%), bulvių dribsniai, vanduo, džiovinti svogūnai, juodieji pipirai, druska, prieskoniai.

Paruošimas: Didžkukulius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį (1,5-2 l) ir pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno. Kuomet iškils į paviršių, virti dar 20-25 min. Rekomenduojama prieš sudedant didžkukulius į verdantį vandenį įdėti 2 arbatinius šaukštelius (15g) krakmolo, išmaišyto nedideliame kiekyje šalto vandens, tuomet didžkukuliai tikrai neištiš.

Česnakinė duona 

Česnakinė duona 

REIKĖS: 1 prancūziško batono 110 g sviesto(kambario temperatūros) 2 česnako skiltelių, pertrintu su žiupsneliu druskos ir alyvuogių aliejumi iki pastos konsistencijos 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų petražolių 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų bazilikų Alyvuogių...

Mėlynojo sūrio padažas

Mėlynojo sūrio padažas

REIKĖS: 1,5 stiklinės grietinės 3/4 stiklinės majonezo  220 g mėlynojo sūrio  Vorčesterio padažo druskos GAMINIMO EIGA: Suplakite maišytuve greitinę, majonezą ir sūrį. Pagal skonį įberkite druskos ir vorčesterio padažo.

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

REIKĖS: 750 ml raudono vyno 1 stiklinės cukraus 1 stiklinės likerio iš aviečių 1 stiklinės degtinės su uogų skonių 1 stiklinės gazuoto vandens 0,5 stiklinės šviežių citrinų sulčių 170 g gervuogių 170 g mėlynių GAMINIMO EIGA: Sirupui pagaminti reikia nedideliame puode...

Kukurūzų duona

Kukurūzų duona

REIKĖS: 1,5 stiklinės kukurūzų miltų 1/4 stiklinės miltų 2 valg. šaukš. cukraus 1 arbat. šaukš. tešlos miltelių 0,5 arbat. šaukš. sodos 1/4 arbat. šaukš. druskos 1 stiklinės pieno 1 stiklinės grietinės 2 valg. šaukš. išlydyto sviesto 1 didelio kiaušinio 1 stiklinės...

Itališka minestronė sriuba

Itališka minestronė sriuba

REIKĖS: 3/4 stiklinės mažų makaronų 400 g konservuotų baltųjų pupelių, puse skysčio nupilkite, o kitą palikite 220 g konservuotų kukurūzų, skystį nupilkite 400 g konservuotų pomidorų 400 g konservuotų žaliųjų pupelių 1 valg. šaukš. aliejaus 2 valg. šaukš. pomidorų...