REIKĖS:
3 stiklinių nuluptų saldžiųjų bulvių, supjaustytų kubikėliais
4 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės smulkiai supjaustyto svogūno
1 stiklinės nuluptu ir supjaustytų kubikėliais bulvių
2 česnako skiltelių, 1 supjaustykite, kitą pertrinkite
1 valg. šaukš. sviesto
žiupsnelio kajeno pipirų
žiupsnelio muskato riešutų
Smulkiai supjaustytų petražolių papuošimui
GAMINMO EIGA:
Puode įkaitinkite 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūnus, apie 3-5 min. Po to į puodą sudėkite bulves, česnaką, kajeno pipirą, muskato riešutus, 0,5 arba. šaukšt. druskos ir truputi juodųjų pipirų. Kepkite maišydami apie 2-3 min. Įpilkite 3,5 stiklinės vandens ir užvirkite.
Įdėkite saldžiąsais bulves, vėl užvirkite ir virkite, bulvės taps minkštos, apie 20 min.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 min. Sumaišykite maišytuvu.
Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukš. aliejaus ir apkepkite supjaustytą česnaką, apie 3-4 min. Išimkite česnaką iį padėkite ant lėkštės(aliejų iš keptuvės neišpilkite).
Prieš paduodant sriubą į ją įdėkite sviestą, išmaišykite.
Paduodant paberkite apkeptu česnaku ir nupurškite česnakiniu aliejumi.