Tiršta sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir česnaku

REIKĖS:

3 stiklinių nuluptų saldžiųjų bulvių, supjaustytų kubikėliais

4 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 stiklinės smulkiai supjaustyto svogūno

1 stiklinės nuluptu ir supjaustytų kubikėliais bulvių

2 česnako skiltelių, 1 supjaustykite, kitą pertrinkite

1 valg. šaukš. sviesto

žiupsnelio kajeno pipirų

žiupsnelio muskato riešutų

Smulkiai supjaustytų petražolių papuošimui

GAMINMO EIGA:

Puode įkaitinkite 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūnus, apie 3-5 min. Po to į puodą sudėkite bulves, česnaką, kajeno pipirą, muskato riešutus, 0,5 arba. šaukšt. druskos ir truputi juodųjų pipirų. Kepkite maišydami apie 2-3 min. Įpilkite 3,5 stiklinės vandens ir užvirkite.

Įdėkite saldžiąsais bulves, vėl užvirkite ir virkite, bulvės taps minkštos, apie 20 min.

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 min. Sumaišykite maišytuvu.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukš. aliejaus ir apkepkite supjaustytą česnaką, apie 3-4 min. Išimkite česnaką iį padėkite ant lėkštės(aliejų iš keptuvės neišpilkite).

Prieš paduodant sriubą į ją įdėkite sviestą, išmaišykite.

Paduodant paberkite apkeptu česnaku ir nupurškite česnakiniu aliejumi.

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

REIKĖS: 100 g sviesto 100 g juodojo šokolado 100 g šviesaus rudojo cukraus 3 dideli kiaušiniai 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 g miltų grietinėlės / vanilinių ledų (patiekti su) GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Sviestą ir šokoladą sudėkite į karščiui...

Citrininė vištiena su parmezanu

Citrininė vištiena su parmezanu

REIKĖS: 4 vidutinio dydžio vištienos filė Aliejus kepimui 1 vidutinio dydžio kiaušinis 1 šaukštas itališkų žolelių prieskonių 3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio 3 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštelis pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g sviesto 2 skiltelės česnako...

Kalėdinis skruzdelynas

Kalėdinis skruzdelynas

Skruzdelynui reikės: 4 kiaušinių 4 šaukštų grietinės 4 stiklinių miltų žiupsnelio druskos 1 šaukšto degtinės aliejaus kepti 1 stiklinės natūralaus medaus 200 gramų įvairių riešutų 4 šaukštų aguonų 4 šaukštų kokoso drožlių GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, gretinę, druską ir...

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

24cm skersmens tortui REIKĖS: 100 gramų sviesto 1 stiklinės rudojo cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 4 stiklinių miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių šildančių prieskonių (malto kardamono, cinamono, imbiero) žiupsnelio druskos Kremui reikės: 500 mililitrų riebios...