REIKĖS:
400 g sausainių (gaidelis)
600 g grietinės( 20-25% riebumo)
100 g graikinių riešutų
100 g cukraus
1 valg. šaukš vanilinio cukraus
GAMINIMO EIGA:
Grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų atskirame inde sumaišyti, kad cukrus pilnai ištirptu. Kokia forma tinka mūsų tortui? Geriausiai naudoti stilinę, kvadratinę formą, bet šiaip tinka bet kokia, svarbiausia, kad būtų su aukštom sienelėm. Formos dugną nutepkite truputi grietinę( 2-3 valg.šaukš.). Pirmu sluoksniu išdedame sausainius ir nutepame grietine, vėl sausainius ir darome kol nesibaigs sausainiai arba kremas. Paskutinis sluoksnis turi būti iš kremo(turi pienai užkloti sausainius, kad jie nesimatytų).Apkepkite riešutus ant sausos keptuvės, sutrupinkite peiliu ir paberkite Jūsų tortą. Pastatyti tortą nakčiai į šaldytuvą.
P.S. jeigu turite alergiją riešutams, vietoj jų galima naudoti šokoladą.