Ingredientai
Apie 1kg žuvies filė
4 riekės batono
2 vnt kiaušinių
2 šaukšteliai aliejaus (būtu gerai naudoti alyvuogių)
4 šaukštai majonezo
1 šaukštelis garstyčių
citrinų sultys (prireiks nedaug todėl galima naudoti puse citrinos)
smukintu petražolių
Žingsniai
Žingsnis 1 Batono riekes sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite.
Žingsnis 2 Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3 Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais
Žingsnis 4 Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 5 Kiekvieną gabalėlį pamerkite į kiaušinio plakinį ir pavoliokite po batono trupinėlius.(Trupiniai turi gražiai prilipti)
Žingsnis 6 Gabalėlius dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Žingsnis 7 Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min (kepimo laikas priklausys gabalėlių dydžių)
Žingsnis 8 Padažui paruošti dubenelyje sumaišykite majonezą,garstyčias,slakelį citrinų sulčių,petražoles.