REIKĖS:
2 kg jautienos krutinėlės
1,5 stiklinės apelsinų sulčių koncentrato
170 g pomidorų padažo
1/4 stiklinės aitriųjų garstyčių
1/4 stiklinės aitraus čili padažo
1/4 rudojo cukraus
7 cm imbiero šaknies, nuluptos ir stambiai supjaustytos
8 česnako skiltelių
1 valg. šaukš. prieskonių
1 valg. šaukš. augalinio aliejaus
1 valg. šaukš. prieskonių mišinio mėsai
4 porų (tik baltų dalių, supjaustytų)
4 morkų supjaustytų gabaliukais
4 pastarnokų supjaustytų gabaliukais
4 stiklinių vištienos sultinio
svogūno lakštų papuošimui
GAMINIMO EIGA:
Virtuvinio kombaino pagalba suplakite 1/4 stiklinės apelsinų sulčių koncentratą, pomidorų padažą, garstyčias, čili padažą, cukrų, imbierą, česnaką ir prieskonius, kad gautųsi vientisa masė.
Jautienos krutinėlę paberkite druska ir pipirais ir įtrinkite gautą pastą. Krutinėle sudėkite į gilią lėkštę ir apdenkite plėvele.
Palikite nakčiai šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Įkaitinkite aliejų didelį karštį išlaikančiame puode ant vidutinio ugnies. Apkepkite jautieną, kad ji taptu rudos spalvos, maždaug 7 min iš kiekvienos pusės. Mėsą išimkite ir padėkite ant lėkštės. Tame pačiame puode apkepkite svogūną, apie 5 min.
Suberkite porus, morkas ir pastarnokus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar apie 8 minutes.
Įpilkite likusius apelsinų sulčių koncentrato ir sultinio, nuo keptuvės dugno nubraukdami prilipusius gabalėlius. Įdėkite krūtinėlę ir užvirkite.
Uždenkite puodą dangčiu, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 1 valandą. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės, dar 2 valandas.
Krūtinėlę perkelkite ant pjaustymo lentos. Nugriebkite riebalus nuo padažo viršaus, tada grąžinkite keptuvę į orkaitę, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 30 minučių. Supjaustykite mėsą ir patiekite su padažu bei daržovėmis. Pabarstykite žaliais svogūnais.