Salotos su kiaušiniais, alyvuogėm,
ridikais ir žiediniais kopūstais.
REIKĖS:
2 kiaušinių
400 g žiedinių kopūstų
1 morkos
2-3 marinuotų agurkų
1 salieros
8-10 ridikų
7-8 alyvuogių be kauliukų
2-3 svogūno laiškų
100 g majonezo
1 valg. šaukš. Garstyčių
druskos ir pipirų pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Išvirkite kiaušinius. Išvirkite kopūstus(10-15 min).Morką, kiaušinius, agurkus, salierą supjaustykite mažais kubikėliais. Ridikus supjaustykite plonais griežinėlias. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Svogūnus smulkiai sukaustyti. Visus produktus sudėkite į salotų indą ir užpilkite majonezu ir garstyčiom. Paberkite druska ir pipiru. Viską gerai permaišykite. Prieš paduodant palaikykite šaldytuve 2-3 h.
Salotos su kiaušiniais, pomidorais, kiaulienos šonine ir sūriu.
REIKĖS:
8 kiaušinių
6-7 slyvinių pomidorų
1 avokado
8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
50 g kietojo sūrio
2 valg. šaukš. smulkinto žaliojo svogūno
3 valg. šaukš. majonezo
3 valg. šaukš. graikiško jogurto
2 valg. šaukš. raudonojo vyno acto
druskos ir pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Išvirkite kiaušinius. Kiekvieną kiaušinį supjaustykite į 8 gabaliukus. Slyvinius pomidorus perpjaukite per pusę. Avokadą supjaustykite į nedidelius gabaliukus.
Apkepkite šoninę ir supjaustykite gabaliukais(ne daugiau nei 1 cm). Viską sudėkite į salotų lėkštę. Sudėkite tarkuotą sūri ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Padažui pagaminti sumaišykite majonezą, jogurtą ir actą. Padažu užpilkite salotas ir gerai išmaišykite.
Salotos su kiaušiniais, pomidorais ir avinžirniais.
REIKĖS:
4 kiaušinių
4 didelių pomidorų
2 svogūnų
300 g konservuotų avinžirnių
120 ml alyvuogių aliejaus
4 valg. šaukš. baltojo vyno acto
3 dantukų česnako
1 arbat. šaukš. garstyčių
1/2 arbat. šaukš. čiobrelių
2 valg. šaukš. smulkintų petražolių
druskos ir pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Išvirkite kiaušinius. Supjaustykite pomidorus, kiaušinius vidutiniais gabaliukais. Susmulkinkite svogūnus.
Padažui pagaminti reikia išplakti aliejų, actą, labai smulkiai supjaustytą česnaką ir garstyčias. Užpilkite salotas padažu. Paberkite druska, pipiru ir kitais prieskoniais ir išmaišykite. Prieš paduodant paberkite petražolėm.